Antena 3 CNN Actualitate Incendiu de proporţii aproape de Vatra Dornei. Circa 400 de persoane participă la stingerea focului

Incendiu de proporţii aproape de Vatra Dornei. Circa 400 de persoane participă la stingerea focului

Incendiu de proporţii aproape de Vatra Dornei. Circa 400 de persoane participă la stingerea focului
Sursa foto: Foto: INTACT Images
29 Apr 2012   •   19:20

Aproximativ 20 de hectare de teren forestier din zona Bărnărel din apropierea municipiului Vatra Dornei sunt cuprinse de un incendiu puternic, iar pentru lichidarea acestuia acţionează 400 de persoane, intervenţia fiind dificilă din cauza lipsei surselor de apă şi a terenului accidentat.
   
Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, care se află în zonă pentru a coordona echipele de intervenţie, a declarat pentru Mediafax, că incendiul este violent şi a cuprins 20 de hectare de terenur forestier în zona Bărărel, flăcările cuprinzând resturi de lemn dintr-o exploatare forestieră, litiera pădurii şi zmeuriş.
   
El a spus că pompierii acţionează cu dificultate în zonă şi încearcă să ţină sub control focul astfel încât incendiul să nu se extindă la coroanele arborilor în condiţiile în care vântul este puternic.
   
"Se acţionează cu numeroase forţe, 400 de oameni, atât pompieri cât şi silvicultori şi încercăm să limităm incendiul", a spus prefectul.
   
El a menţionat că situaţia este dificilă pentru că în zonă nu sunt surse de apă şi terenul este accidentat.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close