Antena 3 CNN Actualitate Incendiu de vegetaţie în Munţii Făgăraş. Peste 500 de hectare de vegetaţie, cuprinse de flăcări

Incendiu de vegetaţie în Munţii Făgăraş. Peste 500 de hectare de vegetaţie, cuprinse de flăcări

Incendiu de vegetaţie în Munţii Făgăraş. Peste 500 de hectare de vegetaţie, cuprinse de flăcări
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Iul 2012   •   19:03

Peste 500 de hectare de vegetaţie ard, joi, în Munţii Făgăraş. Un elicopter al MAI intervine pentru stingerea focului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, locotenent Mădălina Epure, pompierii, silvicultorii, militarii şi voluntarii SVSU acţionează pentru stingerea celor trei incendii izbucnite pe versantul argeşean al masivului Făgăraş, dar operaţiunea este mult îngreunată de vântul puternic şi de terenul greu accesibil, pe alocuri periculos pentru echipele de intervenţie, informează Mediafax.
   
"Elicopterul a fost acum în recunoaştere în zona golului alpin de pe Valea Brătila, Vârful Netotu şi în zona Vârful Roşu-Muntele Groapa. Pilotul şi însoţitorii lui au văzut zona, iar în cursul zilei de mâine (vineri - n.r.) aparatul de zbor va participa la stingerea flăcărilor, în funcţie de condiţiile meteo, în principal de puterea vântului care suflă în zonă. Cât priveşte acţiunile de stingere, pot să vă spun că aproximativ 50 de persoane, pompieri militari şi lucrători ai ocoalelor silvice lucrează pentru lichidarea incendiului izbucnit în zona golului alpin de pe Valea Brătila, Vârful Netotu cu mijloace de primă intervenţie, lopeţi, bătătoare, bidoane cu apă şi vermorele. Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 70 de hectare, în prezent arde vegetaţie uscată, jnepeniş şi s-a propagat la pădurea de conifere. Intervenţia este îngreunată din cauza zonelor greu accesibile", a spus Epure.
   
Potrivit sursei citate, în zona Vârful Roşu - Muntele Groapa intervin aproximativ 80 de persoane pentru stingerea incendiului care se manifestă pe aproximativ 100 de hectare.
   
"Se acţionează cu un releu format din şase motopompe, vermorele, bătătoare, lopeţi şi bidoane cu apă, iar pentru protecţia personalului şi acordarea ajutorului medical calificat, o ambulanţă SMURD asigură intervenţia în zonă. Au fost detaşaţi în zonă şi 53 de militari profesionişti de la UM 01261 şi UM 01225 pentru transportul materialelor şi sprijin logistic", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş.



×
Subiecte în articol: muntii fagaras incendiu
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close