Antena 3 CNN Actualitate Incendiu devastator din Grecia. MApN: Forţele Aeriene Române sunt pregătite cu aeronave pentru a interveni

Incendiu devastator din Grecia. MApN: Forţele Aeriene Române sunt pregătite cu aeronave pentru a interveni

Incendiu devastator din Grecia. MApN: Forţele Aeriene Române sunt pregătite cu aeronave pentru a interveni
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    24 Iul 2018   •   20:35

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a discutat cu omologul elen privind incendiile din Grecia, pentru a-l asigura pe cel din urmă de sprijin, dacă acesta va fi solicitat.

MApN precizează că Forţele Aeriene Române pregătesc mai multe aeronave configurate pentru incendii, care pot decola în orice moment.

„Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a avut astăzi, 24 iulie, o serie de convorbiri telefonice cu ministrul elen al apărării, Panos Kammenos, pe marginea situaţiei de urgenţă din zona Attica, în urma incendiilor devastatoare manifestate în ultimele zile, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti. Ministrul român l-a asigurat pe omologul elen de întreaga disponibilitate a Armatei României de a interveni cu forţe şi mijloace în sprijinul forţelor care acţionează la faţa locului, în cazul în care autorităţile de la Atena vor solicita sprijinul prin Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Pentru a sprijini autorităţile din Grecia, Forţele Aeriene Române au pregătit o aeronavă C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, precum şi o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, cu un total de aproximativ 20 de militari, membri ai echipajelor şi personal auxiliar, care pot decola în orice moment, la ordin, mai arată sursa citată.

×
Parteneri
Cătălin Cherecheș a refuzat să fie extrădat în România
x close