Antena 3 CNN Actualitate Incendiu devastator în Argeş: Opt familii au rămas fără locuinţe

Incendiu devastator în Argeş: Opt familii au rămas fără locuinţe

Incendiu devastator în Argeş: Opt familii au rămas fără locuinţe
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Feb 2011   •   10:34

Opt familii din Argeş au rămas aseară pe drumuri. Un incendiu puternic le-a distrus apartamentele. Flăcările au izbucnit în podul blocului şi s-au extins foarte repede, alimentate şi de acoperişul din lemn al clădirii. Deşi pompierii au ajuns imediat la locul incendiului, au avut o misiune foarte grea din cauză că nu era niciun hidrant în zonă. Costi Ivaşcu are amănute. Costi se ştie de la ce a izbucnit incendiul?

Pompierii încă n-au reuşit să stabilească o cauză exactă, dar locatarii blocului arată cu degetul spre un vecin de-al lor. Ei spun că bărbatul are mai multe aparte electrocasnice vechi în casă, şi unul dintre ele ar fi provocat un scurtcircuit. Clădirea era un fost bloc miner, iar locatarii erau în mare majoritate chiriaşi, care primiseră apartamentele de la primărie. Din cauză că blocul era foarte vechi, primăria nu-l asigurase.

În doar câteva minute, flãcãrile au cuprins singurul etaj al blocului. Sunt alimentate de mobilierul din cele opt apartamente. Pompierii încearcã sã limiteze pagubele, dar lipsa unui hidrant le face munca extrem de grea.

Locatarii blocului, dar şi vecinii din apropiere încearcã sã ajute cum pot. Mulþi au vãzut flãcãrile de la sute de metri distanþã.

În scurt timp, flăcările ameninţă să se extindă şi la o vilă învecinată blocului. Când vede că pompierii nu reuşesc să-i salveze locuinţa, o femeie are o cădere nervoasă.

Pompierilor le trebuie aproape o orã sã stingã incendiul. În tot acest timp, maºinile lor au fãcut într-una drumuri ca sã realimenteze cu apã.

Interventia a fost deosebit de dificila datorita vitezei de propagare a incendiului dar si a complexitatii interventiei. Locatarii apartamentelor făcute scrum, încep să caute vinovatul.

Deşi nu a asigurat blocul, primãria spune cã îi va ajuta pe oameni sã-şi gãseascã noi locuinţe. Până atunci, ei vor fi cazaţi la şcoala din comunã.

 

×
Subiecte în articol: Argeş incendiu foc
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close