Antena 3 CNN Actualitate Incendiu devastator în Oradea. Câteva turnuri ale Episcopiei s-au prăbușit

Incendiu devastator în Oradea. Câteva turnuri ale Episcopiei s-au prăbușit

Incendiu devastator în Oradea. Câteva turnuri ale Episcopiei s-au prăbușit
25 Aug 2018   •   23:57

UPDATE „E acolo inspectorul-șef care coordonează intervenția. Nu sunt victime, nu sunt persoane afectate în acest moment. Nu știu de la ce a pornit incendiul. Va fi o investigație pentru a stabili cauzele. Se lucrează la acest moment pe lichidarea incendiului. Sunt riscuri pentru pompierii care lucrează acolo. Pompierii nu intră în clădire decât dacă e un motiv întemeiat, doar dacă e vorba de salvarea de oameni. Altfel, se vor lupta cu incendiul din afara clădirii. Există risc să se prăbușească total sau parțial. Important e să nu prindă pompieri în interiorul ei”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat MAI.

UPDATE „Există un pericol de prăbușire a clădirii. Sunt specialiștii de la ISU care decid dacă intră sau nu. Trei hidranți sunt în zonă, exista o problemă că nu au funcționat, dar exista apă. Între timp, s-a rezolvat problema, funcționează hidranții. De la Arad a pornit o autospecială cu scară. Până ajunge mașina, sperăm că incendiul va fi stins”, a declarat la Antena 3 Ioan Mihaiu, prefectul județului Bihor. 

UPDATE Incendiul care a cuprins sâmbătă seară Palatul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, din Piaţa Unirii, a fost localizat, pompierii acţionând pentru lichidare.

Palatul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea a fost cuprins de flăcări aproape de ora 22.00, incendiul fiind anunţat printr-un apel la 112. 

După o jumătate de oră, întregul acoperiş al palatului şi sediul episcopiei au fost învăluite de flăcări, sute de orădeni adunându-se în piaţa din centrul municipiului. Unul dintre turnurile palatului s-a prăbuşit în flăcări pe strada episcop Mihai Pavel. 
 

UPDATE Pentru eficientizarea misiunii de stingere, forțele de la fața locului vor fi suplimentare, cu o autoscară de la ISU Arad. La acest moment, incendiul este localizat, fiind astfel limitat pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți.

 

Incendiu de proporții la Casa Parohială a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea.

Arderea se manifestă la acoperiș, pe cca. 300 mp. Intervenția este deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a înalțimii la care arde, precum și a fumului dens degajat.

Cauzele sunt necunoscute momentan. 

Peste 50 de pompieri militari cu 9 autospeciale de stingere și 2 autoscări de intervenție la înălțime acționează pentru limitarea extinderii la vecinătăți. La fața locului se află și o ambulanță SMURD.

Potrivit primelor informații, nu se aflau persoane înăuntru.

Nu au fost înregistrate victime până la acest moment. 


 

×
Subiecte în articol: incendiu Oradea
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close