Antena 3 CNN Actualitate Incendiu într-un tren de interventie CFR, stins cu mare dificultate de pompieri

Incendiu într-un tren de interventie CFR, stins cu mare dificultate de pompieri

Incendiu într-un tren de interventie CFR, stins cu mare dificultate de pompieri
Sursa foto: Foto: gujaratplus.com
30 Ian 2012   •   17:27

Trenul de intervenţie al CFR din Halta Palas de lângă Constanţa a luat foc în această dimineaţă. A fost nevoie de două echipaje de pompieri să stingă flăcările. Vagonul de la care au pornit flăcările a fost distrus în totalitate. Pompierii au avut o misiune grea, pentru că din cauza gerului năprasnic, apa îngheţa pe loc şi nu puteau opri incendiul.

Trenul macara se întorsese de la o intervenţie la Săruleşti unde deblocase calea ferată. În halta Palas-Constanţa de la vagonul dormitor au apărut flăcări uriaşe. Peste două ore s-au luptat pompierii să stingă focul.

„Intervenţia este foarte dificilă din cauza gerului .Dacă vă uitaţi, colegii mei sunt practic plini de gheaţă datorită faptului că a îngheţat apa pe ei." a explicat Dan Constantinescu, şef grup intervenţie ISU Palas Constanţa.

Ceferiştii banuiau că incendiul ar fi pornit de la o instalaţie de încălzire improvizată. Motiv pentru care au şi încercat să-i împiedice pe jurnalişti să filmeze.

După ce focul a fost stins, vagonul dormitor a fost desprins de restul trenului.
 
„Capacitatea de interventie nu a fost afectata. Asta a fost doar un vagon dormitor. Nu are scule, nu are nimic altceva, tot trenul este apt de lucru oricand," a declarat  Shony  Andris, şef district intervenţie Regională CFR Constanţa.  

După primele evaluări, pompierii au confirmat că focul a pornit de la un scurt circuit, la un aparat de încălzire. CFR a pornit o anchetă pentru a stabili cine este vinovat pentru declanşarea incendiului.

×
Subiecte în articol: interventie CFR ancheta incendiu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close