Antena 3 CNN Actualitate Incendiu la Spitalul Marius Nasta, în secția mobilă ATI. Pacienți evacuați

Incendiu la Spitalul Marius Nasta, în secția mobilă ATI. Pacienți evacuați

Anunț de incendiu în caravana mobilă ATI de la Marius Nasta. Un incendiu a izbucnit duminică seara la Institutul Marius Nasta din București. Zeci de pompieri se află la fața locului.

Incendiu la Spitalul Marius Nasta, în secția mobilă ATI. Pacienți evacuați
de Andreea Cigolea    |    21 Feb 2021   •   22:47

Cel care a sunat la 112 a spus că exista flacăra în partea superioară la caravana mobilă, au intervenit 8 mașini de stingere, autoscara, ambulanță cu medic, echipaje de prim ajutor. Fumul a fost văzut în jurul orei 22.30 și au fost alertate autoritățile.  În caravana mobila ATI de la Marius Nasta erau 7 pacienți, care acum nu sunt în pericol.

Pacienții care se aflau în unitatea mobilă ATI au fost relocați in clădirea spitalului. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ajuns la spital pentru a cerceta ce s-a întâmplat la fața locului.

Din fericire nimeni nu a fost surprins în incendiu. Rămâne ca pompierii să constate de la ce a pornit focul și dacă a fost sau nu afectat cineva. Din primele informații Antena 3 nu ar fi pățit nimeni nimic. Sursele noastre susțin că incendiul ar fi pornit de la un generator. Din fericire nu există pericol de extindere.

În urmă cu scurt timp a fost anunțat faptul că se degaja fum de la un ventilator exterior al unității mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta. 

În interiorul unității mobile sunt 7 pacienti (5 dintre aceștia fiind intubați), care nu au fost răniți. Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD. În acest moment nu se mai observă degajare de fum și se fac verificări pentru identificarea focarului. Preventiv, cei 7 pacienti vor fi relocati în cadrul altor secții din spital.

Comunicarea oficială a Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.  Din primele informații este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum.  În interior se aflau 7 pacienti. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranță a pacienților. Toți pacienții rămân internați în institut. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a ajuns la unitatea sanitară. Revenim cu detalii despre situația pacienților.

Comunicat Marius Nasta

Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că,  în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun.  Vom reveni cu amănunte. Dr Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”. 

×
Subiecte în articol: Marius Nasta
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close