Antena 3 CNN Actualitate Incendiu uriaş la Mănăstirea Delta Neajlovului. Preotul a văzut flăcările şi a sunat la 112

Incendiu uriaş la Mănăstirea Delta Neajlovului. Preotul a văzut flăcările şi a sunat la 112

Un incendiu produs, miercuri seară, din cauza unui foc în aer liber lăsat nesupravegheat a ajuns la acoperişul clădirii chiliilor aflată în construcţie la Mănăstirea Delta Neajlovului din localitatea giurgiuveană Budeni, transmite Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Incendiu uriaş la Mănăstirea Delta Neajlovului. Preotul a văzut flăcările şi a sunat la 112
Sursa foto: ISU Giurgiu
de Silvia Preda    |    09 Aug 2023   •   22:13

Acoperişul clădirii respective a ars pe o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi, incendiul mai mistuind şi materiale lemnoase şi vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 2.500 de metri pătraţi.

"ISU Giurgiu a fost solicitat în această seară să intervină în localitatea Budeni după ce mănăstirea Delta Neajlovului din localitate a fost în pericol din cauza unui incendiu. Preotul a văzut flăcările şi a sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor.

La caz au intervenit pompierii din cadrul Staţiei Mihăileşti, Punctului de Lucru Călugăreni şi Detaşamentului Giurgiu, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime şi o cisternă. Când au ajuns echipajele de intervenţie, ardea acoperişul clădirii chiliilor aflate în construcţie, pe o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi, materiale lemnoase şi vegetaţia uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 2.500 de metri pătraţi", precizează informarea transmisă de ISU Giurgiu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pentru că flăcările riscau să ajungă şi la lăcaşul de cult, dar şi la un autoturism parcat în apropierea chiliilor, în sprijin au sosit şi pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Comana, cu două cisterne şi un utilaj pentru decopertarea anexei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a reieşit faptul că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui foc în aer liber, lăsat nesupravegheat.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close