Antena 3 CNN Actualitate Incendiu la Institutul Marius Nasta. Avertismentul unui medic ATI: ”Dacă nu vom face acest lucru astfel de incidente se vor repeta”

Incendiu la Institutul Marius Nasta. Avertismentul unui medic ATI: ”Dacă nu vom face acest lucru astfel de incidente se vor repeta”

Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca, a declarat duminică seară la Antena 3 în cadrul emisiunii ”Subiectiv” că o cauza probabilă a incendiului de la Institutul Marius Nasta ar fi utilizarea în exces a aparatelor.

Incendiu la Institutul Marius Nasta. Avertismentul unui medic ATI: ”Dacă nu vom face acest lucru astfel de incidente se vor repeta”
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    21 Feb 2021   •   23:34

”Cred că trebuie să privim cu îngrijorare astfel de evenimente pentru că până la urmă ele reprezintă o realitate. Faptul că Institutul Marius Nasta a lucrat la foc continuu timp de un an de zile...să știți că aparatele medicale nu pot funcționa în mod continuu.

Ministerul Sănătății trebuie să elaboreze anumite politici preventive iar una din politicile preventive care va trebui implementată pentru spitalele de linie 1 care au folosit aceste aparate la foc continuu timp de un an de zile va trebui gândită o relocare a aparaturii medicale, adică aducerea de aparate din alte spitale care nu le-au folosit cu aceeași intensitate și trimiterea acestor aparate către firmele de mentenanță care să se asigure că ele funcționează în parametri normali.

Acest incendiu a apărut în unitatea exterioară, este o unitate nouă, nu putem discuta de o infrastructură veche. Însă discutăm de o utilizare în exces timp de un an de zile a acestor aparate medicale.

Va trebui fără discuție să adaptăm politica sanitară acestei crize pentru că dacă nu vom face acest lucru astfel de incidente se vor repeta”, a spus Radu Țincu la ”Subiectiv”.

Vă amintim că un incendiu a izbucnit duminică seara la Institutul Marius Nasta din București. Zeci de pompieri au fost la fața locului. Șapte pacienți au fost evacuați.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, declară despre incidentul de la secția mobilă ATI a Marius Nasta că a fost vorba despre un generator care a scos fum, nefiind vorba de flăcări.

×
Subiecte în articol: incendiu Marius Nasta
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close