Antena 3 CNN Actualitate Mărturia infirmierului martor la incendiul de la Institutul Marius Nasta

Mărturia infirmierului martor la incendiul de la Institutul Marius Nasta

Un infirmier, angajat al Institutului Marius Nasta, a povestit ce s-a întâmplat din momentul în care a apărut prima flacără în caravana mobilă ATI.

Mărturia infirmierului martor la incendiul de la Institutul Marius Nasta
de Georgiana Adam    |    22 Feb 2021   •   07:34

”Din ce au spus colegii, nu a fost cine știe ce. Doar i-am transferat..”, povestește infirmierul. 

Acesta spune că este vorba despre șapte pacienți.

”Cred că în 10 minute i-am transferat pe toți”.

Mai mult decât atât, infirmierul spune că flacăra a fost observată la timp și s-au putut lua măsuri imediate, asftfel încât să nu se ajungă la o tragedie. 

Alertă de incendiu la Spitalul Marius Nasta, în secția mobilă ATI

Un apel care anunțat un incendiu în caravana mobilă ATI de la Marius Nasta a fost primit, la 112, duminică seara. Zeci de pompieri au ajuns imediat la fața locului.

Cel care a sunat la 112 a spus că exista flacăra în partea superioară la caravana mobilă. 8 mașini de stingere au intervenit imediat, cu autoscara, ambulanță cu medic și echipaje de prim ajutor. Fumul a fost văzut în jurul orei 22.30 și au fost alertate autoritățile.  În caravana mobila ATI de la Marius Nasta erau 7 pacienți.

Pacienții care se aflau în unitatea mobilă ATI au fost relocați in clădirea spitalului. 

Din fericire nimeni nu a fost surprins în incendiu.

Comunicarea oficială a Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.  Din primele informații este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum.  În interior se aflau 7 pacienti. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranță a pacienților. Toți pacienții rămân internați în institut. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a ajuns la unitatea sanitară. Revenim cu detalii despre situația pacienților.

Comunicat Marius Nasta

Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că,  în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienții aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun.  Vom reveni cu amănunte. Dr Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”. 

×
Subiecte în articol: infirmier incendiu Marius Nasta
Parteneri
Iohannis, despre profesori: "Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?"
x close