Antena 3 CNN Actualitate De la ce ar fi pornit incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală. Vlad Voiculescu: Sunt 2 piste

De la ce ar fi pornit incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală. Vlad Voiculescu: Sunt 2 piste

Potrivit surselor Antena 3, incendiul din această dimineață de la Institutul Matei Balș ar fi pornit de la o aerotermă aflată într-un salon. De asemenea, o altă ipoteză este că totul ar fi putut porni de la un pacient care a fumat în interiorul spitalului sau de la o siguranță de la sistemul electric.

De la ce ar fi pornit incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală. Vlad Voiculescu: Sunt 2 piste
de Laura Dinu    |    29 Ian 2021   •   08:33

În ciuda faptului că medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat, în această dimineață, că în noaptea trecută nu ar fi fost probleme cu încălzirea în cadrul spitalului, surse Antena 3 spun că, cel mai probabil, incendiul ar fi izbucnit de la o aerotermă. 

”Este o clădire care a fost făcută în 1953 și a fost refăcută din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al oxigenului, pentru că oxigenul reprezintă un medicament în momentul de față”, declara, în această dimineață, medicul Adrian Streinu Cercel. 

Vlad Voiculescu: Sunt 2 piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut declaraţii cu privire la posibilele cauze care au declanşat incendiul de vineri dimineaţă, în cadrul unui pavilion al Spitalului Matei Balş. Rudele și aparținătorii pacienților afectați au venit în fața spitalului pentru a se interesa de starea acestora.

„Momentan nu este clar. Vin de la Matei Balş am văzut clădirea. Evident că a fost un incendiu violent. (...) Sunt 2 piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală (...) datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem. Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat Ministrul Sănătăţii, potrivit Mediafax

Incendiu la Matei Balș

Vă reamintim că un incendiu puternic a avut loc în această dimineață la un pavilion al spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați. Potrivit șefului DSU, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar un alt pacient și-a pierdut viața după minute bune de resuscitare.

Incendiul a avut loc la parterul unui corp de cladire, în care se aflau în jur de 100 de persoane, conform reprezentanților spitalului. 

Pompierii spun că au fost degajări mari de fum.

La fata locului au acționat ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare. Salvatorii au acționat echipați conform protocolului COVID.

Patru persoane și-au pierdut viața

”În primul rând vreau să transmit condoleanțe pacienților care, din păcate, și-au pierdut viața. Vorbim de 4 persoane. Trei găsite, ulterior, după ce s-a degajat fumul, carbonizate, și unul care a fost resuscitat, dar fără reușită.

La ora 05:05 a fost apelul la 112, la ora 05:13 a fost primul echipaj sosit care a anunțat care este situația. Au fost trimise de la început mai multe echipaje. La ora 05:14 a fost declanșat planul roșu și au fost mobilizate mai multe forțe din partea ISU, SMURD, din partea Spitalului Floreasca pe linie medicală, din partea serviciului de Ambulanța și bineînțeles din partea Poliției și Jandarmeriei Care au asistat și ei la intervenție”, a declarat Raed Arafat. 

×
Subiecte în articol: incendiu matei balș
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close