Antena 3 CNN Actualitate Arde pădurea de pin din Parcul Naţional Porţile de Fier! Pompierii sting flăcările cu lopata, nu se poate interveni cu apă în acea zonă

Arde pădurea de pin din Parcul Naţional Porţile de Fier! Pompierii sting flăcările cu lopata, nu se poate interveni cu apă în acea zonă

Arde pădurea de pin din Parcul Natural Porţile de Fier. Flăcările au devastat aproximativ 6 hectare de copaci. Pompierii încearcă din răsputeri să stingă focul ajutaţi de localnici. Însă intervenţia este extrem de dificilă. E o zonă greu accesibilă, pompierii nu pot veni cu apă şi s-a solicitat sprijinul unui elicopter.

Arde pădurea de pin din Parcul Naţional Porţile de Fier! Pompierii sting flăcările cu lopata, nu se poate interveni cu apă în acea zonă
de Adriana Drăghici    |    16 Iul 2021   •   14:21

Evenimentul se petrece în apropiere de comuna Dubova, iar flăcările au cuprins aproximativ 6 hectare de răşinose. Cauza probabilă de izbucnire este un trasnet, care a avut loc noaptea trecută.

 A fost solicitat un elicopter pentru  a efectua o primă recunoaştere aeriană şi pentru a evalua situaţia.

La faţa locului intervin pompieri, lucrători ai Ocolului Silvic dar şi locaalnici. Intervenţia este deosebit de dificilă pentru că flăcările sunt înalte şi au cuprins întreaga lungime a copacilor.

Totodată accesibilitatea este scîzută, dar ceea ce îngreunează cel mai mult această intervenţie este faptul că flăcările au cuprins conurile de pin, dar şi bucăţi de lemne care se rostogolesc, ceea ce duce la propagarea mai rapidă a focului.  

Tocmai de accea se intervine pentru stingerea focului cu lopeţi, iar cei care participă la operaţiune fac şanţuri în jurul flăcărilor pentru că nu se poate interveni cu apă în acea zonă. Este o zonă neaccesibilă şi foarte înaltă.   

Raluca Tîrcă, purtător de cuvânt al ISU Mehedinţi: 

În acest moment intervenim la un incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi litieră, într-o pădure de răşinoase din Parcul Porţile de Fier, zona Dubova-Tişoviţa. După ultimele estimări, incedniul e manifestă pe o suprafaţă de 5-6 hectare. Efectivele su fost suplimentate gradual, în prezent la faţa locului acţionând  17 pompieri din cadrul departamentelor Drobeta-Turnu Severin şi Orşova, dar şi lucrători ai Ocoluluii Silvic Orşova.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Parcul Naţional incendiu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close