Antena 3 CNN Actualitate Incendiu pe un teren al Casei Regale, în Masivul Bucegi. Flăcările au cuprins 2.000 de metri pătraţi de vegetaţie

Incendiu pe un teren al Casei Regale, în Masivul Bucegi. Flăcările au cuprins 2.000 de metri pătraţi de vegetaţie

Incendiu pe un teren al Casei Regale, în Masivul Bucegi. Flăcările au cuprins 2.000 de metri pătraţi de vegetaţie
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Iul 2012   •   17:18

Un incendiu de vegetaţie, izbucnit în urma unui trăsnet, se manifestă, de aproximativ 48 de ore, în Masivul Bucegi, pe un teren care aparţine Casei Regale şi care este administrat de Romsilva, informează Mediafax. Flăcările au cuprins aproximativ 2.000 de metri pătraţi de vegetaţie.
   
O suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi de teren situat la 1.700 de metri altitudine în Masivul Bucegi arde de două zile, flăcările fiind vizibile din staţiunea Buşteni, autorităţile neintervenind pentru lichidarea incendiului întrucât zona este foarte abruptă şi face imposibilă orice intervenţie.
   
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Prahova, Sorin Vintilă, a declarat că incendiul de pe munte a izbucnit în urmă cu două zile, vegetaţia din zonă aprinzându-se în urma unui trăsnet.
   
Vintilă a precizat că, potrivit estimărilor, a fost cuprinsă de incendiu o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi şi că locul în care se manifestă incendiul aparţine Casei Regale a României şi se află în administrarea Romsilva.
   
Reprezentantul Direcţiei Silvice Prahova a explicat că flăcările au cuprins vegetaţie de pe munte, că intervenţia în zonă este imposibilă inclusiv cu elicopterul şi că autorităţile monitorizează focul. Întrebat dacă există riscul extinderii incendiului, Vintilă a răspuns că un astfel de risc ar exista în cazul în care jar aprins rezultat din incendiu aluneca pe munte, pentru că în zonă este un perete stâncos abrupt.
   
Reprezentantul Romsilva a ţinut să precizeze că situaţia este "sub control" şi că autorităţile monitorizează incendiul.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close