Antena 3 CNN Actualitate Incendiu puternic la un centru Remat din Chitila, lângă București. A fost trimis mesaj Ro-Alert: "Degajări mari de fum"

Incendiu puternic la un centru Remat din Chitila, lângă București. A fost trimis mesaj Ro-Alert: "Degajări mari de fum"

Un incendiu puternic, cu degajări mari de fum, a izbucnit, în urmă cu puțin timp, la un centru Remat din comuna Chitila, lângă București.

de Mia Lungu    |    04 Noi 2022   •   11:40

UPDATE 12.35 - Ard 35-40 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice, în special aparate frigorifice decontaminate, care urmau să intre în procesul de reciclare, anunță Ministerul Mediului.

"Un incendiu cu degajări mari de fum a izbucnit, în această după-amiază, la un centru de colectare a deșeurilor (Remat Chitila), în proximitatea municipiului București. Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află deja la fața locului, pentru a evalua situația din punct de vedere al protecției mediului.

Din primele informații, în momentul de față ard 35-40 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (în special aparate frigorifice) decontaminate, care urmau să intre în procesul de reciclare. Situația este monitorizata în continuare, iar după stingerea incendiului comisarii GNM vor evalua pagubele de mediu produse", anunță Ministerul Madiului.

UPDATE 12.05 - Stivele cu deșeuri au 10 metri înălțime. La fața locului se află 9 autospeciale de stingere și 6 cisterne. Se acționează pentru stingere și pentru limitarea propagării. Garda de Mediu a trimis o echipă la fața locului pentru măsurarea poluării.

Știrea inițială: Pompierii au fost alertați, în urmă cu puțin timp, despre un incendiu la un centru de colectare și reciclare de deșeuri în Chitila. 

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a precizat la Antena 3 CNN că au fost trimise la fața locului 8 autospeciale de stingere, 4 autocisterne de mare capacitate, un echipaj SMURD, un echipaj de descarcerare și o autoscară.

Acesta a mai anunțat că nu sunt raportate victime.

Locuitorii din zonă au primit mesaj Ro-Alert prin care sunt avertizați să evite zona și să lase libere căile de acces pentru pompieri.

După primele estimări, suprafața afectată de incendiu este de aproximativ 1000 de metri pătrați.

Sunt degajări mari de fum, așa cum reiese și din imaginile surprinse de martorii aflați în zonă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: incendiu Remat chitila București fum
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close