Antena 3 CNN Actualitate Incendiu puternic la marginea Bucureştiului. Traficul auto, blocat în zona Glina | RO-ALERT: Evacuaţi zona, luaţi măsuri de adăpostire şi protecţie

Incendiu puternic la marginea Bucureştiului. Traficul auto, blocat în zona Glina | RO-ALERT: Evacuaţi zona, luaţi măsuri de adăpostire şi protecţie

Incendiu violent în județul Ilfov, la un centru de colectare şi reciclare deșeuri din Glina. Potrivit unui mesaj trimis prin RO-ALERT, oamenii sunt sfătuiți să evacueze zona.

Incendiu puternic la marginea Bucureştiului. Traficul auto, blocat în zona Glina | RO-ALERT: Evacuaţi zona, luaţi măsuri de adăpostire şi protecţie
de Claudia Popovici    |    30 Mar 2022   •   18:01

Update 19:36  Comisarii de la Garda Naţională de Mediu au mers la faţa locului și evaluează pagubele de mediu produse de incendiul de la Remat Glina

La ora 19.00, concentrațiile sunt la același nivel cu cele de la ora 18.00, chiar au scăzut puţin la PM 2,5 și PM 10. Maxima concentrației medii orare la PM10 este de 60.9 micrograme/mc la stația B7, a precizat Garda de Mediu. 

Până la această oră, potrivit specialiștilor din Agenția Națională pentru Protecția Mediului - ANPM, datele de calitate a aerului arată că, în cazul aglomerării București, nu se înregistrează creșteri ale indicelui NO2 (indicele relevant în cazul incendiilor). Cetățenii care locuiesc în proximitatea evenimentului trebuie să urmeze indicațiile autorităților responsabile cu protecția civilă.

Update 18:41 Incendiul din Glina a fost localizat

„Incendiul este localizat”, a transmis ISU București-Ilfov, care a precizat că acesta s-a manifestat pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați, fără să existe posibilități de propagare.

Pentru stingerea flăcărilor la fața locului acționează 13 autospeciale de stingere și două echipaje SMURD.

Pompierii susțin că în zonă sunt posibilități limitate de alimentare cu apă a autospecialelor.

Incendiu puternic la marginea Bucureștiului. Traficul auto, blocat în zona Glina

Este incendiu la un centru de colectare şi reciclare deșeuri în Glina, Ilfov. Din primele informaţii, ard caroserii de autoturisme şi material lemnos pe o suprafață de aproximativ de 1000 de metri pătrați, fără posibilități de propagare.

La faţa locului au intervenit 9 autospeciale de stingere.

Pentru că sunt degajări mari de fum, circulația mașinilor pe centura capitalei este oprită. De asemenea, localnicii au primit un mesaj Ro-Alert.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

RO-ALERT: Evacuaţi zona, luați măsuri de adăpostire şi protecţie

"Eliberați căile de comunicații pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Dacă sunteți în apropiere, evacuaţi zona. Luați măsuri de adăpostire şi autoprotecţie", se arată în mesajul Ro-Alert. 

La rândul său, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers ale DN Centura București, din cauza unui incendiu produs la Remat Glina, județul Ilfov.

Din primele verificări, nu au rezultat victime. Se fac cercetări pentru stabilirea cauzei producerii incendiului. Valorile de trafic sunt intense.

ANM, despre evoluția norului de fum din zona Glina

Potrivit ANM, de miercuri seara până joi dimineața, la ora 8.00, se apreciază că cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu viteze la rafală de până la 20-25 km/h, din
direcție predominant sud-vestică.

Meteorologii spun că evoluția norului de fum din zona Glina, județul Ilfov, va fi de dispersie și deplasare spre nord-est.

 

×
Subiecte în articol: Remat Glina incendiu Ilfov
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close