Antena 3 CNN Actualitate Incendiu puternic la rafinăria Lukoil din Ploiești

Incendiu puternic la rafinăria Lukoil din Ploiești

Un incendiu a izbucnit, marți, în jurul orei 11.00, la rafinăria Petrotel Lukoil din Ploiești.

Incendiu puternic la rafinăria Lukoil din Ploiești
de Laura Dinu    |    21 Sep 2021   •   11:35

Din primele informații, potrivit surselor Antena 3, incendiul a izbucnit la instalația de coxare a rafinăriei. Arderea se manifestă cu degajări mari de fum, și asta pentru că ard reziduuri petroliere rezultate în urma procesului tehnologic (păcură, motorină, cocs).

Până la acest moment, nu ar fi date referitoare la eventuale victime.

Pentru localizarea incendiului, echipajele serviciului privat pentru situații de urgență ale operatorului economic intervin cu 4 autospeciale de stingere. 

În sprijinul forțelor care intervin la fata locului, pompierii prahoveni au alocat 3 mașini de stingere, 2 autospeciale de descarcerare, 1 autoscară și o ambulanță SMURD. 

Incendiu la Rafinăria Lukoil Ploiești Detalii aici: https://www.observatorulph.ro/eveniment/2620835-incendiu-la-rafinaria-petrotel-lukoil-din-ploiesti-foto

Publicată de Observatorul Prahovean pe Marţi, 21 septembrie 2021

Din cauza fumului dens, locuitorii din zonă au primit un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.

Potrivit surselor citate, se pare că incendiul, care se manifestă pe o suprafață de 400 de metri, a fost localizat. 

”În aceste momente, incendiul este lichidat, se lucrează în continuare pentru înlăturarea efectelor negative, având în vedere că vorbim despre mai multe reziduri petroliere rezultate în urma procesului tehnologic. 

Nu sunt persoane rănite, nu a fost necesară evacuarea persoanelor aflate în zonă, pentru că era o distanță considerabilă. 

Având în vedere aceste degajări mari de fum, la nivelul Inspectoratului s-a decis emiterea unui mesaj de avertizare a populației din proximitatea zonei de producere prin intermediului sistemului Ro-alert, a fost înștiințată și garda de mediu, care va lua toate măsurile în consecință”, a declarat Raluca Vasiloaie, purtător de cuvânt ISU Prahova, la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: incendiu rafinarie Lukoil
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close