Antena 3 CNN Actualitate Incendiu la o școală din Vaslui! Școala nu avea autorizaţie privind securitatea la incendiu - VIDEO

Incendiu la o școală din Vaslui! Școala nu avea autorizaţie privind securitatea la incendiu - VIDEO

Un incendiu a cuprins școala generală din localitatea Poienești, județul Vaslui, vineri dimineață. Se pare că focul a pornit din camera centralei termice și s-a extins la nivelul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 800 mp.

Incendiu la o școală din Vaslui! Școala nu avea autorizaţie privind securitatea la incendiu - VIDEO
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    12 Feb 2021   •   08:36

Din fericire nu au fost persoane surprinse în interiorul clădirii. Activitatea didactică nu începuse încă.

UPDATE: "În urma incendiului, sălile de clasă nu sunt foarte afectate, tot mobilierul şi materialele didactice au fost salvate, de asemenea şi documentele. Din păcate, acoperişul şcolii a fost distrus în totalitate", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Se pare că anexa în care se află centrală termică nu este lipită de școală dar, din cauza vântului, focul s-a extins și la școală.

Oamenii care au ieșit pe drum au văzut focul și au dat alarma. 

La fața locului au intervenit patru mașini de stingere și un echipaj de prim ajutor, potrivit ISU Vaslui. Inspectorul-șef de la ISU și prefectul județului au ajuns în scurt timp la fața locului.

Surse ale Antena 3 spun că școala din comună Poieneşti era nou construită, însă nu avea autorizaţie privind securitatea la incendiu.

Oamenii din localitate suțin că hidranții pentru școală au fost cumpărați încă de acum șase ani și de atunci stau în garajul primăriei.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineața la școala generală din localitatea Poienești, județul Vaslui. În momentul izbucnirii flăcărilor, orele de curs nu erau începute.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), incendiul s-a produs în camera centralei termice a școlii și s-a extins la nivelul acoperișului pe o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați.

„Nu sunt persoane surprinse în interior, activitatea didactică nu era începută”, au anunțat pompierii.

La fața locului intervin patru mașini de stingere și un echipaj de prim ajutor.

Intervenția pompierilor din Vaslui este în desfășurare.

 

×
Subiecte în articol: incendiu şcoală Vaslui
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close