Antena 3 CNN Actualitate Incendiu la o şcoală din Vrancea. Elevii şi profesorii au fost evacuaţi

Incendiu la o şcoală din Vrancea. Elevii şi profesorii au fost evacuaţi

Un incendiu puternic a izbucnit luni dimineață la o școală din localitatea Mera. Potrivit ISU Vrancea, 30 de elevi şi 16 cadre didactice, dar şi personal auxiliar au fost evacuaţi din incinta unității de învățământ.

Incendiu la o şcoală din Vrancea. Elevii şi profesorii au fost evacuaţi
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    29 Mar 2021   •   11:02

Incendiul a izbucnit la anexa în care funcționează centrala pe lemne a şcolii. Flăcările nu s-au extins la sălile de clasă, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al ISU. Autoritățile au decis evacuarea tuturor elevilor, cadrelor didactice şi a personalului auxiliar din şcoală.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, din incintă au fost evacuați 30 de elevi, 16 cadre didactice şi angajaţi ce făceau parte din personalul auxiliar al şcolii.

La această oră, incendiul a fost lichidat, iar pagube s-ar fi înregistrat doar la anexa în care au izbucnit flăcările.

"Luni, 29 martie, în jurul orei 08:45, un apel la numărul unic de urgență 112, anunța izbucnirea unui incendiu la o anexă a Școlii Gimnaziale din satul Roșioara, comuna Mera.

Spre locul indicat s-au deplasat, în cel mai scurt timp, 4 echipaje de la Detașamentul de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și 1 ambulanță SMURD. În cooperare a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Odobești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul ardea mocnit în jurul coșului de evacuare a fumului. Echipajele de stingere au acționat cu profesionalism și au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, după aproximativ 15 minute.

În urma evenimentului au ars circa 3 mp din izolația exterioară a anexei unde funcționa centrala termică, alimentată cu lemne. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum neizolat termic față de materialele combustibile. Până la sosirea forțelor de intervenție au fost evacuați 30 de copii, iar alte 16 persoane, reprezentând cadre didactice și personal auxiliar s-au autoevacuat. Din fericire, în urma evenimentului nu au fost înregistrate victime" a anunţat ISU Vrancea.

×
Subiecte în articol: incendiu şcoală Vrancea mera
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close