Antena 3 CNN Actualitate Un vagon al trenului IR 1830 Galați – Cluj Napoca a luat foc. Traficul feroviar este oprit

Un vagon al trenului IR 1830 Galați – Cluj Napoca a luat foc. Traficul feroviar este oprit

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este oprit între stațiile Mogoșeni și Beclean pe Someș, din cauza unui incendiu produs la un vagon din compunerea trenului IR 1830.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Ian 2024   •   20:28

Update 20.40 În trenul accelerat care circula pe ruta Galați - Cluj se aflau în total 33 de persoane. Acestea au fost evaluate medical și au refuzat transportul la spital. Pasagerii au fost transportați cu un microbuz al ISU Bistrița Năsăud în orașul Beclean, pentru a-și continua deplasarea spre destinație cu alte mijloace de transport.

"Intervenția pompierilor militari a fost dificilă din cauza accesului greu la locul solicitării, dar și din cauza faptului că trenul se afla sub tensiune electrică. După ce s-au luat toate masurile de siguranță, pompierii au acționat pentru stingerea incendiului și astfel s-a împiedicat propagarea acestuia la celelalte vagoane (patru în total)", informează ISU Bistrița Năsăud. Pentru stingerea incendiului pompierii militari au intervenit cu trei autospeciale de stingere si un echipaj de prim ajutor SMURD.

Știrea inițială 

Un incendiu s-a produs, marți, la un vagon al trenului IR 1830 Galați – Cluj Napoca. Incendiul a izbucnit în halta Cociu, pe secția Salva-Beclean pe Someș. Din primele informații de la personalul CFR Călători prezent la fața locului, cea mai probabilă cauză este o sursa externă vagonului,"începutul incendiului" fiind semnalat în zona cabinei Wc.

A fost solicitată intervenția pompierilor. Pentru analiza în detaliu a începutului de incendiu se va constitui o comisie de cercetare. Călătorii vor fi preluați cu mijloace auto, puse la dispoziție de CFR Călători, spre destinații. De asemenea, CFR Călători va asigura produse preambalate și băuturi calde pentru călători.

"Trenul IR 1830 circulă în relația Galați - Cluj Napoca, iar incendiul între vagonul 2 și 3 s-a produs în linie curentă, între stațiile Mogoșeni și Beclean pe Someș, fiind afectat inclusiv firul de contact.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Reprezentanții SRCF CLUJ au trimis la fața o drezină pantograf pentru intervenția operativă necesară remedierii degajamentului la firul de contact, însă se va putea acționa după retragerea trenului IR 1830 în linie curentă.

Menționăm faptul că, până la finalizarea intervențiilor și eliberarea gabaritului de către trenul IR 1830, garniturile care aparțin CFR Călători vor fi dublate cu locomotivă Diesel pe intervalul fără tensiune în linia de contact - IR 1830 și R 4116 -, iar 2 trenuri private, fiind formate din automotoare, vor circula în condiții normale.

Adresăm scuzele necesare călătorilor și îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF CLUJ depune toate eforturile pentru remedierea deranjamentului provocat de incendiu la firul de contact și reluarea circulației în condiții normale de trafic, în cel mai scurt timp", transmite CFR SA. 

×
Subiecte în articol: CFR Calatori vagon incendiu
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close