Antena 3 CNN Actualitate Incendiu pe zece hectare de teren, în Bihor. O fermă și mai multe gospodării, în pericol

Incendiu pe zece hectare de teren, în Bihor. O fermă și mai multe gospodării, în pericol

Un incendiu masiv în localitatea Păuşa, din comuna Nojorid, județul Bihor, a cuprins aproape zece hectare de teren. Mai multe echipaje de pompieri de la ISU Bihor au fost mobilizate la faţa locului, în lupta pentru stingerea flăcărilor, a informat purtătorul de cuvânt, Camelia Roşca.

Incendiu pe zece hectare de teren, în Bihor. O fermă și mai multe gospodării, în pericol
Sursa foto: ISU Bihor
de Mia Lungu    |    27 Iul 2021   •   15:35

UPDATE: În jurul orei 15.00, incendiul a fost lichidat, pompierii reușind să împiedice propagarea flăcărilor la locuințe. Se acționează în continuare, pentru căutarea altor eventuale focare. Au ars un utilaj agricol, baloți de paie, 10 stupi de albine și vegetație uscată, pe câteva zeci de hectare. A fost afectat acoperișul unei anexe gospodărești pe o suprafață de circa 5 metri.

Potrivit ISU Bihor, focul s-ar putea propaga la o fermă şi la mai multe gospodării din zonă.

"Pompierii militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea acţionează în localitatea Păuşa, pentru stingerea unui incendiu care se manifestă generalizat la un utilaj agricol şi la vegetaţie uscată şi fân, pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare, cu pericol de propagare la o fermă şi la mai multe gospodării", a transmis Camelia Roşca.

Incendiul a căpătat proporţii, iar intervenţia pompierilor este dificilă.

"Există mai multe focare dispersate pe o suprafaţă de peste 10 hectare, iar din cauza vântului puternic şi a cantităţii mari de materiale combustibile (fân, paie, vegetaţie uscată) flăcările se extind cu repeziciune. La faţa locului sunt mobilizate patru echipaje de pompieri militari cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, fiind totodată alertaţi şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Nojorid", a mai precizat reprezentantul ISU Bihor.

×
Subiecte în articol: incendiu hectare Bihor ferma gospodarii foc
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close