Antena 3 CNN Actualitate Incendiul care a distrus 300 de hectare de stuf în localitatea Vadu a fost stins

Incendiul care a distrus 300 de hectare de stuf în localitatea Vadu a fost stins

Incendiul care a distrus 300 de hectare de stuf în localitatea Vadu a fost stins
Sursa foto: Foto: INTACT Images
21 Aug 2011   •   09:30
UPDATE 17.35 - Incendiul produs în zona Vadu, judeţul Constanţa, în urma căruia au ars peste 300 de hectare de vegetaţie uscată, a fost stins duminică, în jurul orei 15.30, după mai bine de 24 de ore de la izbucnirea flăcărilor, potrivit Mediafax.

Totuşi, patru subofiţeri vor mai rămâne câteva ore să supravegheze zona, pentru a se convinge că nu există riscul reaprinderii focului. Ulterior, va începe o anchetă, pentru a se stabili care a fost cauza izbucnirii incendiului.

Circa 300 de hectare de vegetaţie au ars în zona Vadu, care face parte din Rezervaţia Delta Dunării, în urma unui incendiu puternic izbucnit sâmbătă după-amiază.


Pompierii constănţeni au acţionat cu trei autospeciale. Focul a fost izolat, dar există încă focare de unde incendiul poate să se reactiveze, din cauza vântului puternic din zonă.

Conform reprezentanţilor ISU Dobrogea, focul a izbucnit sâmbătă în jurul orei 15:00.

Intervenţia a fost îngreunată de vântul puternic care şi-a schimbat de mai multe ori direcţia de la izbucnirea focului, dar şi de faptul că terenul din zonă este accidentat şi mlăştinos.

În incendiu au ars circa 300 de hectare de vegetaţie iar pagubele vor fi estimate în cursul zilei de duminică de autorităţi.

Directorul Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu, a declarat în direct la Antena 3 că "cel mai probabil, lucrurile s-au întâmplat din cauza unor turişti care nu respectă legile campingului".

 



×
Subiecte în articol: incendiu pompieri interventie turisti
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close