Incendiul de la Moara lui Assan nu a fost încă stins. Pompierii luptă pentru salvarea monumentului istoric

de M.Z.    |    L.D.    |    08 Iun 2012   •   13:00

Un incendiu a izbucnit, joi, la acoperişul unui turn al fostei fabrici de ulei din complexul Moara lui Assan din sectorul 2 al Capitalei, flăcările având o înălţime de trei metri.

UPDATE 12,57
: Incendiul care a izbucnit joi la Moara lui Assan din Sectorul 2 al Capitalei nu a fost încă stins, după 24 de ore de luptă cu flăcările, pompierii intervenind pentru a lichida ultimele focare rămase.

Vineri dimineaţă, Incendiul de la Moara lui Assan a fost în mare măsură stins, însă pompierii intervin în continuare pentru lichidarea ultimelor focare, rămase întrucât grinzile acoperişului sunt tratate chimic cu uleiuri şi vopsele şi întreţin arderea.


UPDATE 16,00: Pompierii au cerut intervenţia unui elicopter pentru stingerea incendiul de la Moara lui Assan, întrucât flăcările înalte de trei metri sunt în interiorul clădirii, pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile. El a precizat că este pentru prima dată când ISU solicită intervenţia unui elicopter pentru stingerea unui incendiu în Bucureşti. La această oră, pompierii intervin cu autospeciale cu apă şi spumă, autoscară, echipaje de descarcerare şi de prim ajutor.


Pompierii intervin cu trei autospeciale cu apă şi spumă, un echipaj de descarcerare şi unul de prim-ajutor, dar şi cu o volă, pentru a curăţa dărâmăturile din complexul Moara lui Assan, potrivit Mediafax.

Incendiului a izbucnit la nivelul acoperişului unui turn al fostei fabrici de ulei, iar flăcările au o înălţime de trei metri, a precizat Daniel Vasile.

Parteneri
x close