x close

Incendiul izbucnit în 15 iulie, în Masivul Bucegi, s-a reactivat. Fumul, vizibil din staţiunile de pe Valea Prahovei

de Antena3.ro    |    05 Aug 2012   •   17:35
Incendiul izbucnit în 15 iulie, în Masivul Bucegi, s-a reactivat. Fumul, vizibil din staţiunile de pe Valea Prahovei Foto: Mediafax

Incendiul izbucnit în 15 iulie într-o zonă protejată din Masivul Bucegi, care fusese lichidat aproape în întregime în ultima săptămână, s-a reactivat, sâmbătă şi duminică fumul putând fi văzut din staţiunile de pe Valea Prahovei, informează Mediafax.
   
Potrivit maiorului Mihai Drăgan, adjunct al şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, incendiul, care a continuat să se manifeste subteran, a răbufnit în două focare de mici dimensiuni.
   
Reprezentantul ISU Prahova a precizat că sâmbătă şi duminică patru pompieri şi patru reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Prahova au intervenit şi au lichidat cele două focare care s-au reactivat, echipajele retrăgându-se din zonă.
   
Duminică după-amiază incendiul nu mai era vizibil, însă specialiştii spun că este posibil să mai existe focare mocnite.
   
Un incendiu a izbucnit, în 15 iulie, în urma unui trăsnet, la altitudinea de 1700 de metri în Masivul Bucegi, pe un teren care aparţine Casei Regale a României şi care se află în administrarea Romsilva.
   
Flăcările au cuprins un teren de pe un fond forestier administrat de către Direcţia Silvică Prahova - Ocolul Silvic Azuga, pe teritoriul administrativ al oraşului Buşteni, pe versantul prahovean al Masivului Bucegi între Claia Mare şi linia de telecabină Buşteni - Babele în zona denumită "Creasta cu Zâmbri".
  
Suprafaţa afectată este inclusă într-o arie naturală protejată, de interes european (ROSCI0013 - sit natura 2000) şi în rezervaţia naturală Abruptul Prahovean, rezervaţie de interes naţional conform Legii 5 din 2000.
   
Începând cu 23 iulie, un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor a intervenit, timp de trei zile, aruncând câteva tone cu apă ambalată în saci, în încercarea de a răci zona de incendiu şi de a evita propagarea acestuia. Totodată, pompierii, silvicultorii, salvamontiştii şi jandarmii montani ajutaţi de voluntari au format o fâşie de protecţie în jurul zonei afectate de incendiu, fâşie realizată prin defrişarea vegetaţiei şi săparea unui şanţ care să împiedice extindere flăcărilor.
   
În ultima săptămână focul a continuat să ardă mocnit, incendiul afectând vegetaţia de la sol, fără a fi vizibil până sâmbătă.
     
  


Citeşte mai multe despre:

incendiu Masivul Bucegi fum pompieri
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati