Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, despre consultările de la Cotroceni pe tema Justiției: Legile trebuie regândite

Klaus Iohannis, despre consultările de la Cotroceni pe tema Justiției: Legile trebuie regândite

Klaus Iohannis, despre consultările de la Cotroceni pe tema Justiției: Legile trebuie regândite
24 Oct 2018   •   15:03

Încep consultările pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a convocat cu partidele parlamentare, pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei. 

”Începem o rundă de consultări, i-am invitat pentru a discuta despre legile Justiției. Este evident că în forma în care sunt ele valabile astăzi trebuie regândite și trebuie modernizate, îmbunătățite. Este clar că aici obiectivul, cel puțin al meu, este să ajungem să avem legile corectate și să garantăm independența Justiției. Pentru asta este cu siguranță nevoie de mai multe lucruri. În primul rând, de reluarea ciclului legislativ pe legile justiției, dar nu oricum. Este nevoie de o legiferare transparentă, responsabilă. Este nevoie de discuții cu CSM, consultări cu toți partenerii din sistem, iar pe partea politică este clar că avem nevoie de un acord între partidele politice parlamentare. Avem de curând opinia finală a comisiei de la Veneția, cel mai autorizat organ în materie de Justiție. Acele recomandări trebuie luate foarte în serios. sunt gândite pentru a ajuta România” a spus Klaus Iohannis.

”Eu nu vreau niciun pact cu PSD-ul. Îmi doresc în aceste consultări să fiu văzut ca un mediator între partidele parlamentare. Îmi doresc ca ei să se înțeleagă între ei, să se reia discuțiile pe legile justiției, ca la final să avem legi care realmente ajută sistemul de justiție” a continuat președintele.

”Este nevoie de consens pentru că altfel aceste legi vor fi constant modificate, nu va fi stabilitate și va fi un sistem care va funcționa suboptimal. Legile cum au ieșit din Parlament pur și simplu nu sunt aplicabile” a mai spus Klaus Iohannis


Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, programul consultărilor va fi următorul: de la ora 15,00 - Partidul Social Democrat; ora 15,30 - Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor; ora 16,00 - Partidul Naţional Liberal; ora 16,30 - Uniunea Salvaţi România; ora 17,00 - Uniunea Democrată Maghiară din România; ora 17,30 - Partidul Mişcarea Populară; ora 18,00 - Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale. 

Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane. 

Delegația PSD este formată din Liviu Dragnea, Eugen Nicolicea, Robert Cazanciuc, Șerban Nicolae și Florin Iordache.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close