Antena 3 CNN Actualitate Încep să se mişte lucrurile. Săptămâna viitoare vor fi instalate elemente ale scutului antirachetă

Încep să se mişte lucrurile. Săptămâna viitoare vor fi instalate elemente ale scutului antirachetă

Încep să se mişte lucrurile. Săptămâna viitoare vor fi instalate elemente ale scutului antirachetă
de O.P.    |    24 Oct 2013   •   06:35

Secretarul american al apărării, Chuck Hagel, a subliniat miercuri, la Bruxelles, că realizarea scutului antirachetă continuă, săptămâna viitoare urmând să fie instalate o parte a sistemului și radare în România, transmite AFP.
Ministrul american a făcut această remarcă în contextul prezenței sale la Bruxelles la reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO.

Chuck Hagel a precizat, referitor la apărarea antirachetă, că așa-zisa 'Abordare adaptivă în etape' a acestui sistem în Europa se află pe calea cea bună și că pentru săptămâna viitoare este prevăzută ceremonia inaugurală a unui sit al sistemului american AEGIS cu baza la sol în România, notează biroul de presă al Departamentului american al Apărării, într-un comunicat difuzat pe pagina sa de internet. Sistemul AEGIS poate detecta, urmări și intercepta rachete balistice

Statele aliate și Rusia nu au reușit să-și rezolve divergențele profunde în legătură cu dosarul sensibil al apărării antirachetă, în cursul reuniunii lor de miercuri de la sediul Alianței Nord-Atlantice din Bruxelles, menționează France Presse.

Acest program, bazat pe tehnologie americană, este de mai mulți ani principalul motiv de discordie între NATO și Rusia.

×
Subiecte în articol: scut antiracheta
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close