Antena 3 CNN Actualitate Începe înscrierea pentru clasa pregătitoare. Ce trebuie să știe părinții despre noua procedură

Începe înscrierea pentru clasa pregătitoare. Ce trebuie să știe părinții despre noua procedură

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe astăzi. Părinții copiilor care împlinesc 6 ani până la 31 august 2020 sunt obligaţi să îi înscrie pe aceștia în învăţământul primar.

Începe înscrierea pentru clasa pregătitoare. Ce trebuie să știe părinții despre noua procedură
Sursa foto: MEC/Facebook
04 Mar 2020   •   08:25

Pe de altă parte, copiii care împlinesc 6 ani în perioada 31 august-31 decembrie 2020 vor putea intra în clasa pregătitoare doar dacă dezvoltarea psihosomatică este una corespunzătoare.

Anul acesta, completarea și depunerea cererilor se va desfășura în două etape, potrivit Ministerului Educației. La etapa a doua participă doar copiii care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă.

Prima etapă a înscrierii se va desfășura între 4 și 23 martie, afișarea listelor cu înscrierile fiind afișată în luna aprilie.

Etapa a doua va începe pe 23 aprilie și se va încheia pe 30 aprilie. În cazul în care, după prima etapă de înscriere, copiii nu vor fi cuprinși în nicio unitate de învățământ, părinții vor completa o nouă cerere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă, scrie Mediafax.

Listele cu înscrieri pentru a doua etapă vor fi afișate în data de 7 mai.

Ca în fiecare an, lupta se va duce pentru locurile din școlile centrale ale marilor orașe. 

 

×
Subiecte în articol: clasa pregatitoare inscriere
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close