Antena 3 CNN Actualitate Începe să se facă dreptate. Autorul crimei pentru care a fost acuzat Ţundrea, condamnat la 22 de ani de închisoare

Începe să se facă dreptate. Autorul crimei pentru care a fost acuzat Ţundrea, condamnat la 22 de ani de închisoare

Începe să se facă dreptate. Autorul crimei pentru care a fost acuzat Ţundrea, condamnat la 22 de ani de închisoare
Sursa foto: Foto: luju.ro
de O.P.    |    14 Dec 2011   •   10:41

Autorul violului şi crimei pentru care gorjeanul Marcel Ţundrea a făcut închisoare a fost condamnat la 22 de ani de detenţie, cazul constituind o premieră, întrucât după o eroare judiciară şi intervenţia prescripţiei procurorii au reuşit trimiterea în judecată a vinovatului, scrie Mediafax.

Procurorii Parchetului instanţei supreme l-au trimis în judecată pe bărbatul care a comis faptele pentru care gorjeanul Marcel Ţundrea a fost condamnat la 25 de ani de detenţie, respectiv pentru violarea şi uciderea, în anul 1992, a unei fete de 13 ani din Gorj.

În 14 martie 2011, după 19 ani, Gheorghe Avram a fost trimis în judecată pentru violarea fetei de 13 ani din satul gorjean Pojogeni şi pentru omor calificat, de către procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Tribunalul Gorj a decis, marţi, condamnarea la 22 de ani de închisoare a lui Avram, hotărâre ce poate fi constestată.

În România, în mod oficial, primele teste ADN în cauze penale s-au efectuat după anul 2002, astfel încât la data pronunţării hotărârii în cazul Ţundrea, constatată ulterior ca fiind o eroare judiciară, instanţele au fost în imposibilitatea de a administra această probă, explica Parchetul ICCJ.

Ţundrea a murit însă în 18 ianuarie 2007, cu câteva zile înainte de a împlini 57 de ani.

Gheorghe Avram şi Marcel Ţundrea au fost pentru o perioadă colegi de celulă. Avram era condamnat pentru o altă crimă, Ţundrea declarând înainte de a muri, în ianuarie 2007, că, în opinia sa, bărbatul respectiv ar fi comis faptele pentru care el a făcut închisoare.

Ţundrea argumenta prin faptul că, după arestarea sa, în Pojogeni s-au produs încă două crime care au rămas cu autor necunoscut, anterior având loc alte două crime în care anchetatorii nu l-au găsit pe făptaş.

Seria crimelor de la începutul anilor '90 s-a oprit la Pojogeni doar după ce Gheorghe Avram a fost arestat pentru uciderea unui paznic, el fiind suspectat de implicarea în cel puţin una din cele patru crime cu autor necunoscut.

 





×
Subiecte în articol: crime inchisoare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close