Antena 3 CNN Actualitate Începe sau nu școala pe 14 septembrie? Ministrul Educației, anunț de ultimă oră

Începe sau nu școala pe 14 septembrie? Ministrul Educației, anunț de ultimă oră

Școala începe pe 14 septembrie, a spus ministrul Educației, Monica Anisie, duminică seară, la Antena 3.

Începe sau nu școala pe 14 septembrie? Ministrul Educației, anunț de ultimă oră
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    06 Sep 2020   •   21:15

”Școala începe pe 14 septembrie, chiar dacă au fost discuții cu anumiți specialiști epidemiologi care recomandau să amânăm începutul de an școlar sau să începem în sistem online tocmai pentru ca boala să se poată consuma”, a spus ministrul Educației, duminică seară, la Antena 3.

”Noi mâine așteptăm de la direcțiile de Sănătate Publică rapoartele privind situația epidemiologică pe fiecare localitate în parte. Deci mâine vor fi comunicate inspectoratelor școlare aceste date și urmează ca fiecare unitate de învățământ să aleagă scenariul pe care îl pune în raport cu situația epidemiologică.

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră

Până la momentul acesta, pot să vă spun că inspectorii școlari generali au spus că sunt optimiști că în 80% din unitățile de învățământ să începem școala fizic. Dar acest lucru este posibil numai dacă situația epidemiologică ne permite.

Prin urmare, mâine aflăm exact care este situația epidemiologică după care vom putea să dăm toate datele necesare”.

Tablete, măști, dezinfectanți? Monica Anisie răspunde

”Până la acest moment, din raportările pe care le-am primit la Ministerul Educației, în aproximativ 80% din unitățile de învățământ există tot ce ne trebuie pentru a începe școala în bune condiții.

Este un proces continuu și în această perioadă autoritățile publice locale trebuie să facă tot ce este posibil în așa fel încât pe data de 14 septembrie să începem cursurile în unitățile de învățământ”.

×
Parteneri
Data la care intră banii pe voucherele de alimente! Anunțul momentului
x close