Antena 3 Actualitate Începe simularea la bac. Liceenii din Capitală susţin luni prima probă la examen

Începe simularea la bac. Liceenii din Capitală susţin luni prima probă la examen

de M.Z.    |    22 Apr 2013   •   09:56
Începe simularea la bac. Liceenii din Capitală susţin luni prima probă la examen
Sursa foto: Foto: Agerpres
Elevii de clasa a XII-a din Capitală susţin luni prima probă la simularea bacalaureatului, cea la alegere din cadrul filierei, profilului şi specializării, acesta fiind al doilea test de verificare a cunoştinţelor înaintea examenului din vară, informează Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).
 
Cea de-a doua etapă a simulării examenului de bacalaureat începe luni 22 aprilie cu proba la alegere din cadrul filierei, profilului şi specializării. 
 
Pe 24 aprilie este programată proba la limba şi literatura română, iar pe 26 aprilie la matematică, respectiv istorie, ISMB.
 
Elevii vor susţine probele între orele 11.00 şi 14.00. Simularea va fi organizată astfel încât să fie cât mai apropiată de examenul care va avea loc în vară. Elevii vor fi aşezaţi în clase în ordine alfabetică, câte unul în bancă, iar sălile vor avea sisteme de supraveghere video. 
 
Subiectele vor cuprinde materia la zi studiată de elevi în clasa a XII-a, dar şi elemente recapitulative, din materia studiată începând cu clasa a IX-a. Modele de subiecte au fost afişate pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. 
 
Simulările pentru examenul de bacalaureat din anul şcolar 2012-2013 au fost organizate în Capitală în două etape, prima testare fiind în perioada 30 ianuarie - 1 februarie, când au fost susţinute probele la limba română şi matematică.
 
Prezenţa la prima etapă a simulării examenului de bacalaureat din Capitală a fost de 83,9%, probele la limba română şi matematică fiind susţinute de 26.631 de elevi. 
 
Promovabilitatea a fost 24% la proba de matematică şi 59,09% la cea de limba romană. 

×
Subiecte în articol: bac simulare bac

Antena 3 CNN

 

 

Antena 3 şi CNN, parteneriat exclusiv

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close