Antena 3 CNN Actualitate Început de toamnă cu temperaturi caniculare! Alina Şerban anunţă cum va fi vremea în următoarele zile

Început de toamnă cu temperaturi caniculare! Alina Şerban anunţă cum va fi vremea în următoarele zile

Ultimele zile ale verii au adus temperaturi caniculare. În sudul ţării sunt înregistrate temperaturi record de peste 37 de grade la umbră. Cele mai ridicate temperaturi au fost înregistrate la Zimnicea şi Turnu Măgurele, de 38 de grade.

Început de toamnă cu temperaturi caniculare! Alina Şerban anunţă cum va fi vremea în următoarele zile
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    30 Aug 2020   •   16:44

 Specialiştii spun însă că temperatura resimţită sub razele soarelui este de 42 de grade.

Suntem în continuare sub cod galben de caniculă pentru judeţele din sud şi avem un început de toamnă atipic. Aşadar, temperaturi caniculare care vor fi resimţite şi săptămâna viitoare.

Alina Şerban, meteorolog ANM, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre temperaturile caniculare care se resimt în aproape toate zonele ţării şi care sunt neobişnuite pentru această perioadă.

''În momentul acesta ne aflăm în primă în plină advecţie de aer tropical, advecţie care a început încă de ieri. S-au înregistrat temperaturi foarte ridicate în partea de sud a teritoriului, de 37-38 de grade. Acestea sunt temperaturi cu mult mai ridicate decât în mod normal a se înregistra la această perioadă.

Abateri termice pozitive de 8-9, chiar 10 grade pentru unele zone

Disconfortul termic a fost din ce în ce mai accentuat pe parcursul zilei de ieri, în partea de sud-est a teritoriului, pe arii mai restrânse în vest. Astăzi, valul de aer cald s-a extins şi a determinat vreme călduroasă şi chiar caniculară la amiază, în aproape toate zonele ţării.Temperaturi de 35-36 de grade în partea de sud, vest a teritoriului şi disconfort termic accentuat (...) Această masă de aer cald se va menţine aproape toată săptămâna în partea de sud şi de est a teritoriului. Vom avea temperaturi caniculare, de maxim 35 de grade şi chiar mai ridicate (...) Aproape toată luna septembrie, conform estimărilor pe care le avem la această dată, se va menţine în acest regim, într-o masă de aer mai caldă în partra de sud şi de est a teritoriului, care determină temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această dată. Mare atenţie şi la zona Capitalei. Vor fi temperaturi de caniculă, de peste 37 de grade şi disconfort termic accentuat'', a anunţat Alina Şerban.

×
Subiecte în articol: vreme canicula Alina Şerban
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close