Antena 3 CNN Actualitate Efectele devastatoare ale închiderii şcolilor. Dr. Mihai Craiu: "Vedem tot mai frecvent adolescenţi cu depresie şi gânduri de sinucidere"

Efectele devastatoare ale închiderii şcolilor. Dr. Mihai Craiu: "Vedem tot mai frecvent adolescenţi cu depresie şi gânduri de sinucidere"

Închiderea şcolilor şi reducerea interacţiunilor interumane, ca urmare a restricţiilor specifice pandemiei, determină efecte grave în planul sănătăţii psihice a elevilor iar medicii pediatri trag, în acest sens, un semnal de alarmă.

Efectele devastatoare ale închiderii şcolilor. Dr. Mihai Craiu: "Vedem tot mai frecvent adolescenţi cu depresie şi gânduri de sinucidere"
Sursa foto: Antena 3
de Adrian Iclozan    |    11 Ian 2021   •   19:45

Mihai Craiu s-a vaccinat anti-COVID luni dimineață

"Noi, urgentiştii pediatri, am început să vedem din ce în ce mai frecvent adolescenţi cu depresie, cu idei de suicid. Statul acasă, distanţa şi lipsa colegilor şi a interacţiunii umane au efecte absolut impresionante. Sunt ferm convins, ca medic şi părinte, că şcolile trebuie deschise, însă trebuie ca zona respectivă să fie pe verde", spune Mihai Craiu.

Mihai Craiu: Profesorii trebuie să se vaccineze înaintea redeschiderii şcolilor

El a fost primul medic vaccinat la Institutul pentru Sănătatea Mamei şi Copilului şi este ferm convins că, înaintea eventualei redeschideri a şcolilor pentru cursurile cu prezenţă, profesorii şi părinţii trebuie, la rândul lor, să se vaccineze.

"A fost cum m-am aşteptat (administrarea vaccinului, n.r.) Singurul lucru special a fost că n-am simţit, practic, nimic. A fost precum celelalte vaccinuri pe care le-am făcut, precum antigripalul de anul trecut. Nu pot să-mi doresc decât să fie un număr cât mai mare de persoane vaccinate, pentru că numai astfel ne vom putea recăpăta viaţa. E foarte important ca părinţii să se vaccineze iar profesorii să fie imunizaţi înaintea începerii şcolilor pentru că, astfel, riscul infectării elevilor va scădea", a spus Mihai Craiu, în contextul în care copiii sub 16 ani nu pot beneficia încă de vaccin.

Mihai Craiu, după vaccinare: No news is good news. Dacă nu-s veşti, veştile-s bune!

"Astăzi am făcut, conform programării, prima doza a vaccinului împotriva maladiei COVID19. Deși am astm și sunt alergic am luat această decizie. Decizia informată a plecat de la cântărirea, fără emoție, a potențialelor efecte adverse descrise în analiza recomandărilor CDC privind ambele vaccinuri elaborate pe platformă ARN mesager față de riscul complicațiilor bolii

Singurele contraindicații ABSOLUTE ale vaccinării cu cele 2 vaccinuri aprobate până acum, in UE, sunt doar 3:

  • Reacţia alergică severă (de ex., şoc anafilactic) după o doză anterioară de vaccin anti COVID-19 pe bază de ARN mesager sau după administrarea unei componente a vaccinului
  • Reacţie alergică imediată, indiferent de gravitate, la o doză anterioară de vaccin anti COVID-19 pe bază de ARN mesager sau la administrarea unei componente a vaccinului (inclusiv polietilenglicol, PEG)
  • Reacţie alergică imediată, indiferent de gravitate, la polisorbat (din cauza hipersensibilităţii potenţiale la interacţiunea cu ingredientul vaccinal PEG) 

Până acum nici o reacție adversă. Nimic în 12 ore. Voi reveni dacă este cazul. Altfel 'no news, good news'", a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

 

Conform datelor oficiale, până în prezent au fost imunizaţi peste 100.000 de angajaţi în spitalele din România. Dintre aceştia, 380 au prezentat reacţii adverse uşoare: febră, dureri de cap, dureri la locul injecţiei.

 

 

×
Subiecte în articol: Mihai Craiu depresie adolescenti
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close