Antena 3 CNN Actualitate Închisoare cu executare pentru șoferii băuți, drogați sau fără permis care provoacă accidente mortale. Legea a fost promulgată

Închisoare cu executare pentru șoferii băuți, drogați sau fără permis care provoacă accidente mortale. Legea a fost promulgată

Șoferii care conduc băuți, drogați sau fără permis de conducere vor fi condamnați la închisoare cu executare, potrivit unei legi promulgate vineri de președintele Klaus Iohannis.

Închisoare cu executare pentru șoferii băuți, drogați sau fără permis care provoacă accidente mortale. Legea a fost promulgată
Sursa foto: Getty Images I Luka Lajst
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iul 2023   •   21:41

Ministerul de Interne a anunțat că a fost promulgată, vineri, legea prin care cei care comit un accident soldat cu pierderi de vieți, în timp ce se află sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără a deține permis de conducere, vor fi condamnați la închisoare cu executare.

"Nu vă puneți viața în pericol! Nu puneți viața altora în pericol! Nu uitați: în trafic nu sunteți singuri”, transmite MAI pe pagina de Facebook.

În urma acțiunilor polițiștilor de la rutieră, la nivel național, în ultimele 7 zile au fost reținute 1.025 de permise de conducere reținute, dintre care 846 pentru consumul de alcool, 179 pentru consumul de droguri sau alte substanțe interzise.

"Sunt 1.025 de persoane care ar fi putut produce tot atâtea tragedii”, avertizează MAI.

Citește și: Legea prin care şoferii cu permis categoria B aveau mai multe drepturi, întoarsă de Klaus Iohannis. "O plasare greșită a intervenției legislative" 

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close