Antena 3 CNN Actualitate Închisoare pe viaţă, după ce au executat cu sânge rece, într-o mașină, patronul unei case de schimb valutar

Închisoare pe viaţă, după ce au executat cu sânge rece, într-o mașină, patronul unei case de schimb valutar

La doi ani și jumătate de la asasinarea patronului casei de schimb valutar, Constantin Chiriță, zis "Telu", judecătorii de la Tribunalul Vrancea i-au condamnat pe asasini la închisoare pe viață.

Închisoare pe viaţă, după ce au executat cu sânge rece, într-o mașină, patronul unei case de schimb valutar
Sursa foto: Adevărul
de Viorel Aydan Cioroi    |    03 Aug 2021   •   19:21

Instanța a obligat cei doi asasini la plata unor daune materiale către soția și băiatul victimei, însă această decizie poate fi atacată. De asemenea, doi dintre cei patru asasini au fost condamnați la închisoare pe viață, conform Adevărul.

Ceilalți doi bărbați, complici la omor au fost condamnați la 23, respectiv 25 de ani de detenție pentru complicitate la omor şi complicitate la tentativă de tâlhărie calificată.

Cum a decurs asasinarea patronului casei de schimb valutar

În seara de 22 februarie 2019 Constantin Chiriţă plecase cu maşina personală spre casa familiei situată în comuna Slobozia Ciorăşti. 

Pe un drum izolat a fost lovit de un autoturism de teren, modificat pentru a suporta un impact puternic. Masina era înmatriculată cu numere false, de Marea Britanie.

Din mașină au coborât doi bărbați care au tras două focuri de armă în patronul casei de schimb valutar, provocându-i leziuni în urma cărora a murit pe loc.

Chiriţă transporta 30.000 de euro, 20.000 de lire sterline şi 300.000 de lei, pe care cei doi bărbați intenționau să îi fure, însă, când au văzut faptul că se apropia o altă mașină, s-au speriat și au fugit către un alt autoturism în care i-ar fi așteptat un alt bărbat.

”Din cercetări, a rezultat că în perioada 3 ianuarie - 22 februarie 2019, inculpaţii au efectuat activităţi pentru a pregăti săvârşirea faptelor, în sensul că au achiziţionat un autoturism de teren, căruia i-au schimbat culoarea, au montat o bară metalică de protecţie în partea din faţă, i-au montat plăcuţe cu număr fals de înmatriculare.

Totodată, aceştia s-au interesat la alte cunoştinţe din judeţul Vrancea asupra programului victimei, precum şi asupra orei la care acesta pleca de la locul de muncă în localitatea de domiciliu Slobozia Ciorăşti, în acelaşi timp verificând şi traseul pe care urma să-l parcurgă victima“, au declarat procurorii vrânceni. 

 

×
Subiecte în articol: inchisoare crima Focșani
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close