Antena 3 CNN Actualitate O comisie a Ministerului Transporturilor a început verificările în cazul incidentului aviatic de la Cluj

O comisie a Ministerului Transporturilor a început verificările în cazul incidentului aviatic de la Cluj

O comisie a Ministerului Transporturilor a început verificările în cazul incidentului aviatic de la Cluj
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Ian 2016   •   11:57
INCIDENT AVIATIC. O comisie a Ministerului Transporturilor se află la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj pentru a verifica împrejurările în care s-a produs incidentul de joi, când o aeronavă Blue Air a ratat aterizarea și a ieșit de pe pistă.

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a declarat vineri, că respectiva comisie a sosit în cursul zilei de joi și că verificările sunt 'normale în astfel de situații'.

'A venit comisia de la minister, sunt verificări normale. Comisia trebuie să integreze o cantitate foarte mare de informații și de date, documente, de la ROMATSA, de la aeroport, de la compania aeriană. Nu știu când vor finaliza verificările', a menționat David Ciceo, citat de Agerpres.

INCIDENT AVIATIC. El a mai spus că aeronava Blue Air implicată în incident a plecat joi seară la București.

'Avionul a decolat cu bine la București, în jurul orei 21,00 deci n-a suferit nicio avarie. Investigația va stabili exact cauzele. Menționez că înainte de aterizarea avionului Blue Air au decolat cu bine șapte aeronave, niciun pilot n-a semnalat că ar fi ceva probleme cu pista, deci nu era gheață deloc. Mai mult, după decolarea acestor aeronave, temperatura a crescut ușor. Deci, condițiile de aterizare erau corespunzătoare', a subliniat David Ciceo.

În paralel cu verificările efectuate de comisia de la Ministerul Transporturilor, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a deschis un dosar în cazul incidentului aviatic.

INCIDENT AVIATIC. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Sebastian Dobrescu, a declarat, vineri, că deocamdată nu sunt noutăți în verificările procurorilor.

Joi, directorul aeroportului clujean, David Ciceo, preciza că verificările procurorilor sunt normale în astfel de cazuri.

'Considerăm că este o procedură normală să se autosesizeze în cazul acestui incident și în acest caz o să sprijinim cu toate datele cercetările care se vor efectua. Cu ocazia incidentului a fost un domn procuror de la Cluj pentru primele informații. Este o procedură normală în cazul unui incident', a declarat, joi, David Ciceo.

INCIDENT AVIATIC. Un avion cu 116 pasageri care efectua o cursă charter de la București la Barcelorna, cu escală la Cluj, a ieșit, joi, pe de pista Aeroportului Internațional 'Avram Iancu' în timpul manevrelor de aterizare, fără să fie înregistrate victime sau pagube materiale.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close