Antena 3 CNN Actualitate Incident aviatic grav în România. Un avion a aterizat forțat. Una dintre cele două victime a murit

Incident aviatic grav în România. Un avion a aterizat forțat. Una dintre cele două victime a murit

Incident aviatic grav în România. Un avion a aterizat forțat. Una dintre cele două victime a murit
21 Feb 2019   •   17:30

UPDATE Medicii au declarat decesul uneia dintre persoanele aflate în carlinga avionului de instrucţie şi agrement bimotor DA 42 care a aterizat forţat joi după-amiază în apropierea aeroportului Tuzla, din cauze necunoscute, informează purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, Claudia Tatarici.

Persoana declarată decedată la bordul avionului bimotor DA 42 era un elev, în vârstă de 50 de ani, care efectua un zbor de antrenament alături de instructorul şcolii de pilotaj de la Tuzla, potrivit Agerpres. 

Pilotul instructor are mai multe traumatisme şi urmează să intre în operaţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

„În aeronavă se aflau două persoane, bărbați. A aterizat forțat în zona Aerdomului Tuzla. Una dintre persoane a fost preluată imediat de elicopterul SMURD și transportată la spitalul județean Constanța. A doua persoană persoană a rămas încarcerată. Colegii mei au extras această persoană cu puțin timp în urmă. Starea fiind extrem de gravă. Medicii au efectuat manevre de resuscitare. Aceștia au fost nevoiți să declare decesul bărbatului. Se vor efectua cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a petrecut evenimentul, dar și cine erau ocupanții acestei aeronave. Dacă persoana decedată e pilotul sau elevul, vom reveni cu noi amănunte”, a spus Anca Chiriță, purtător de cuvânt ISU Constanța.

UPDATE Persoana care a fost scoasă din aeronavă și e conștientă e transportată în aceste momente la Spitalul Județean. Medicii fac eforturi pentru a-l resuscita pe al doilea bărbat din această aeronavă. 

UPDATE În aeronavă se aflau un instructor și elevul său. E un avion ce aparține unei firme private ce oferă lecții de pilotaj. 

 

Un incident aviatic s-a petrecut în localitatea Tuzla în jurul orei 16. O aeronavă de mici dimensiuni a aterizat forțat. În aparatul de zbor se aflau două persoane, ambele încarcerate. 

La fața locului au intervenit mai multe echipaje SMURD, un echipaj de stingere a focului. 

E vorba despre o aeronavă civilă. Potrivit primelor informații, aeronava a aterizat forțat în preajma aerodromului de la Tuzla. 

Neoficial, se pare că una dintre victime este în stop cardio-respirator. Medicii sunt la fața locului și fac tot posibilul pentru salvarea celor două persoane. 

×
Subiecte în articol: victime România avion
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close