Antena 3 CNN Actualitate Filmul incidentului aviatic de la Iaşi. "S-a cerut un pat de spumă, dar noi la aeroport nu avem o asemenea facilitate"

Filmul incidentului aviatic de la Iaşi. "S-a cerut un pat de spumă, dar noi la aeroport nu avem o asemenea facilitate"

La incidentul aviatic de la Iaşi, unde o aeronavă Wizz Air a avut probleme cu trenul de aterizare, echipajul a cerut un covor de spumă, însă aeroportul a precizat că nu deţine.

Filmul incidentului aviatic de la Iaşi. "S-a cerut un pat de spumă, dar noi la aeroport nu avem o asemenea facilitate"
de Georgiana Adam    |    29 Sep 2021   •   13:18

Avionul companiei Wizz Air a avut probleme ieri cu trenul de aterizare şi s-a învârtit de cinci ori deasupra Iaşiului, iar Aeroportul din Iaşi a spus că nu dispune de covor de spumă pe pistă, potrivit adevarul.ro.

"Aeronava s-a rotit de cinci ori deasupra Iaşiului. S-a cerut un pat de spumă, dar din păcate noi la aeroport nu avem o asemenea facilitate. De aceea, echipajul a trebuit să decidă dacă aterizează la Iaşi sau merg pe Otopeni. 

În cele din urmă, avionul a aterizat în condiţii de siguranţă la Iaşi, fără ca vreo persoană să aibă de suferit", a declarat Romeo Vatră, directorul Aeroportului din Iaşi.    

Aparatul de zbor, care a decolat de la Eindhoven marţi, 28 septembrie, a zburat câteva minute bune deasupra Iaşiului. 

Aeronava a întâmpinat probleme la aterizare, iar autorităţile au activat Planul Roşu de intervenţie. La bord se aflau 100 de pasageri şi şase membri ai echipajului.

"O aeronavă care opera zborul Wizz Air W6 3660 de la Eindhoven la Iaşi pe 28 septembrie 2021 a aterizat în siguranţă la destinaţie, aeroportul din Iaşi, şi este supusă unor verificări tehnice din cauza unei probleme hidraulice. 

Wizz Air îşi cere scuze sincer pasagerilor pentru orice inconvenient cauzat, dar siguranţa pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor este prioritatea noastră numărul unu", se arată în comunicatul companiei aeriene.    
 

×
Subiecte în articol: Wizz Air Iași covor spumă
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close