Antena 3 CNN Actualitate Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe judeţe. Drumuri blocate de aluviuni, gospodării fără curent electric, oameni loviţi de fulgere

Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe judeţe. Drumuri blocate de aluviuni, gospodării fără curent electric, oameni loviţi de fulgere

Vremea rea a făcut ravagii în mai multe judeţe din ţară. Aluviunile au blocat drumuri, vijeliile au pus copaci la pământ, grindina a distrus culturi, mii de gospodării au rămas fără curent electric.

Vremea rea a făcut prăpăd în mai multe judeţe. Drumuri blocate de aluviuni, gospodării fără curent electric, oameni loviţi de fulgere
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Aug 2022   •   09:00

Încă de aseară ploile și vijeliile au făcut prăpăd în mai multe regiuni ale țării.
În județul Bacău, grindina a făcut ravagii în zona Berești-Tazlău.

Grindină puternică a fost și în câteva localități din județul Botoșani. A plouat cu gheață, iar furtuna puternică a pus mai mulți copaci la pământ.

Un echipaj al jandarmeriei, care se întorcea dintr-o misiune, a fost ajutat de șoferul unui camion și astfel au reușit împreună în câteva minute să degajeze partea carosabilă pentru reluarea traficului rutier în zonă.

În Vaslui, două persoane au fost rănite după ce un autoturism a fost răsturnat pe DE 581 de aluviunile formate în urma unei furtuni puternice.

Peste 5.000 de gospodării din zonele Albești, Crasna, Botești, Viișoara și Cosmești au rămas pe întuneric, după ce mai mulți copaci au căzut peste cablurile din rețeaua de energie electrică.

În Slatina a fost cod roșu de vreme rea, iar o ploaie torențială a transformat străzile în râuri. Mașinile au înaintat cu greu prin apa care ajungea la portiere. Oamenii au fost avertizați prin mesaj RO-ALERT să nu iasă din case în intervalul vizat de avertizarea cod roșu de vreme severă.

Vijeliile au făcut ravagii și în Galați.

În Hunedoara, 2 adolescenți, un băiat de 14 ani și o fată de 17 ani care se aflau în Pasul Vâlcan, au fost loviți de fulger. Tânăra a suferit arsuri grave și a avut nevoie urgentă de ajutor medical. Din păcate, vorbim de stare gravă în cazul tinerei de 17 ani. Ea a suferit arsuri de gradul 1 și 2 pe mai bine de 30 % suprafață corporală, motiv pentru care medicii de la Hunedoara au decis transferul acesteia la un spital de arși din București.

×
Subiecte în articol: vijelii inundatii Slatina Botoșani Vaslui
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close