Antena 3 CNN Actualitate Incidentul de pe aeroportul Henri Coandă, explicat de controlorul de trafic aerian

Incidentul de pe aeroportul Henri Coandă, explicat de controlorul de trafic aerian

Incidentul de pe aeroportul Henri Coandă, explicat de controlorul de trafic aerian
Sursa foto: Foto: videonews.ro
21 Iul 2011   •   09:51

Controlorul de trafic de pe aeroportul Henri Coanda, care a reuşit să împiedice producerea unei tragedii, a trecut el însuşi prin clipe cumplite. Si-a dat seama într-o fracţiune de secundă ce urma să se întâmple. Ne-a explicat, în exclusivitate, ce a făcut, pas cu pas şi cum a salvat o situaţie care putea sa duca la moartea a sute de oameni.

Pilotul grec al cursei 4553 s-a îndreptat nerăbdător către pistă, dar i s-a spus să aştepte. În spatele lui era un avion Tarom, pe care controlorul de trafic îl dirija să aterizeze.

Pilotul grec a înţeles însă că pista e liberă şi vroia să plece. A trecut şi peste şirul de luminiţe roşii care îi indicau că nu are cale liberă. Deasupra lui, pilotul Tarom trăgea cu putere de manşă să nu aterizeze peste avionul grecesc. În timp ce auzea în cască instrucţiunile controlorului de trafic.

Peste o sută de oameni, pasageri şi membri ai echipajului Tarom au trecut prin emoţii puternice. Puteau fi ultimele lor secunde de viaţă.

Şefii pilotului nu spun, deocamdată, cum va fi acesta sancţionat. La noi, deşi investigaţia e în curs se ştie adevărul. Controlorul de trafic din turn şi pilotul aeronavei Tarom au salvat viaţa celor 300 de pasageri din ambele aeronave.

 


 

×
Subiecte în articol: aeroport
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close