Antena 3 CNN Actualitate Income. Avertisment privind finanțele României de la FMI pentru Guvern

Income. Avertisment privind finanțele României de la FMI pentru Guvern

Income. Avertisment privind finanțele României de la FMI pentru Guvern
Sursa foto: foto- Antena 3
08 Sep 2018   •   10:53

Avertisment privind finanţele României de la reprezentantul Fondului Monetar Internaţional în ţara noastră. Guvernul riscă să depăşească anul acesta ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB.

Mai exact, există riscul ca diferenţa dintre venituri şi cheltuieli să ajungă la 3,6%, pe fondul cheltuielilor sociale mari, care nu ţin pasul cu veniturile. Îngrijorarea oficialilor FMI este împărtăşită şi de reprezentanții Consiliul Fiscal, care subliniază că factura salariilor în sectorul bugetar va atinge un maxim istoric până la finele anului.

FMI se află în proces de revizuire a estimărilor privind creşterea economică a României în acest an de la 5,1% în prezent spre zona de „4-4,5%", dar aceste date sunt încă în discuţie.

„Avem o serie de vulnerabilităţi structurale în buget. Prima este o colectare slabă a veniturilor fiscale. Avem gradul de colectare cel mai mic au atins nivelul de pre-criză. Guvernul a decis să crească foarte repede salarii şi pensii şi pentru a face loc pentru aceste au tăiat din investiţii”, a spus Ionuț Dumitru, președintele consiliului fiscal.

×
Subiecte în articol: avertisment romaniei guvern FMI
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close