Antena 3 CNN Actualitate Income. Medicii au fugit de jaful din sănătate

Income. Medicii au fugit de jaful din sănătate

Income. Medicii au fugit de jaful din sănătate
30 Mai 2015   •   15:23

10 la sută din personalul medical la României pleacă anual din ţară. 10 la sută dintre români suferă de depresie. Şi tot 10 la sută sunt românii care încă mai cred că bogaţii noştri şi-au făcut averea cinstit.

Avocatul Gheorghe Piperea a comentat, în emisiunea Income, situaţia dezastruoasă a sistemului medical din ţara noastră şi a prezentat câteva modalităţi de finanţare pentru construirea unor spitale decente în România.

"În 2008, ministerul Sănătăţii al lui Eugen Nicolaescu avea un program de construcţie a 8 spitale regionale care costau, per total, doar 3,2 miliarde de euro. Banii aceştia s-ar fi putut aduna, fără discuţie, dacă s-ar fi reorientat sumele acelea de la Hidroelectrica, din ce s-a dus de la Ministerul Dezvoltării pentru terenuri de fotbal în pantă.(...) Pe de altă parte, să ştiţi că şi bugetul Casei Naţionale de Asigurări Sănătate este enorm. Sigur că nu este suficient de mare încât să se poată finanţa tot. Sunt totuşi 4,5 miliarde de euro care se duc în fiecare an în bugetul CNAS", a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close