Antena 3 CNN Actualitate Income Magazine: Românii se mobilizează pentru salvarea pădurilor

Income Magazine: Românii se mobilizează pentru salvarea pădurilor

Income Magazine: Românii se mobilizează pentru salvarea pădurilor
Sursa foto: Foto: Antena 3
10 Iun 2017   •   10:41

Numărul cazurilor de tăieri ilegale de arbori a scăzut masiv în România, în 2016. Potrivit raportului Greenpeace, prezentat recent, anul trecut s-au înregistrat în medie 26 de cazuri pe zi, faţă de aproape 100 în 2015. La nivel național, anul trecut au fost înregistrate 9.444 de cazuri de tăieri ilegale de arbori, cele mai multe în județele Mureș, Brașov și Olt.

Cifrele arată că implicarea societății civile a avut un rol extrem de important și fără precedent în identificarea și semnalarea cazurilor de tăieri ilegale. Aproape jumătate dintre cazuri au fost sesizate de cetăţeni plin aplicaţiile puse la dispoziţie de ONG-uri şi autorităţi.

Raportul Greenpeace România arată că cel mai mult lemn a dispărut din județele Maramureș, Iași și Cluj, mai mult de jumătate din întreaga cantitate dispărută la nivel naţional. Sancţiunile nu au întarziat nici ele să apară şi au depăşit 33 milioane de lei, cele mai multe dintre ele în judeţele Argeş, Vrancea şi Mureş.

Invitat la emisiunea Income, de la Antena 3, activistul de mediu Csibi Magor a ținut să sublinieze reușita de a implica oamenii simpli în protejarea pădurilor, precum și pe aceea de a pune presiune pe autorități să mărească sancțiunile pentru cei care sunt implicați în tăierile ilegale de copaci.

 

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close