Antena 3 CNN Actualitate Incredibil! Câți bani avea Gigi Becali când a început Revoluția din '89

Incredibil! Câți bani avea Gigi Becali când a început Revoluția din '89

Gigi Becali a ajuns unul dintre cei mai bogaţi români, însă asta nu s-a întâmplat peste noapte. Actualul latifundiar a început din tinerețe să facă bani și-a urmat scopul fără să se lase doborât de eventualele piedici și a avut mereu de câștigat. Puțini români știu că Becali a avut primul contact cu Steaua înaint de Revoluția din 1989.

Incredibil! Câți bani avea Gigi Becali când a început Revoluția din '89
de Gabriel Dano    |    29 Iul 2020   •   18:45

Pentru că era bun prieten cu Gică Hagi, Becali a devenit un apropiat al echipei de fotbal și a fost suficient de abil încât să dezvolte și un mic business pe baza prieteniei cu Regele. Le vindea steliștilor aflați în cantonament brânză, lapte şi iaurt de oaie. Dezvăluirea a fost făcută chiar de fosta glorie a Stelei Gabi Balint.

Pe vremea aceea, Gigi Becali avea mustaţă şi purta pantaloni bufanţi. Și tot înainte de Revoluție Becali a început o altă afacere.

"Gigi cumpara un manunchi de bilete, apoi se aşeza în faţa cinematografelor Patria şi Scala şi agăţa clienţi care să i le cumpere. Era prin ’83 şi, chiar şi-atunci, era îmbrăcat la patru ace", a povestit pentru CanCan, un apropiat al omului de afaceri.

Când a început Revoluția din '89 Gigi Becali avea bani frumoși

Revoluţia l-a prins pe Becali cu o grămadă de bani: trei milioane de lei! Cu flerul caracteristic, Gigi Becali s-a lansat în afaceri: aducea cu camioanele blugi din Turcia și vindea en gros. Din banii strănși în acest fel şi-a luat şi prima sa maşina de care era tare mândru.

Terenurile din Pipera i-au adus faima şi puterea lui Gigi Becali

După ceva timp însă Gigi Becali avea să devină 'latifundiarul din Pipera'. Unul după altut, terenurile din Pipera deveneau ale sale, dar adevăratul tun l-a dat după schimbul terenurilor cu Armata care i-a adus o avere fabuloasă. Se întâmpla în 1996.

Din 2000, Becali începe să facă donaţii consistente către biserici, iar patru ani mai târziu se lansează în politică preluând partidul Noua Generaţie de la fondatorul acestuia, Viorel Lis.

În 2003 începe epoca lui Becali la Steaua. Este convins cu această ocazie de Mitică Dragomir să preia puterea de la Viorel Păunescu. Și începe să devină o persoană foarte mediatizată. Apogeul în politică îl cunoaşte însă în anul 2009 când, sprijinit de Corneliu Vadim Tudor, devine europarlamentar.

 

×
Subiecte în articol: Gigi Becali
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close