Antena 3 CNN Actualitate Incredibil! Medicii care au lăsat 3 bebeluşi să moară SUFOCAŢI, sancţionaţi doar cu AVERTISMENT din partea Colegiului Medicilor

Incredibil! Medicii care au lăsat 3 bebeluşi să moară SUFOCAŢI, sancţionaţi doar cu AVERTISMENT din partea Colegiului Medicilor

Incredibil! Medicii care au lăsat 3 bebeluşi să moară SUFOCAŢI, sancţionaţi doar cu AVERTISMENT din partea Colegiului Medicilor
Sursa foto: foto: honestly-concerned.org
28 Mar 2012   •   19:40

Patru medici din Gorj au fost sancţionaţi cu avertisment de către Colegiul Medicilor pentru că nu au intervenit pentru a ajuta trei femei să nască prin cezariană, iar bebeluşii au murit astfel sufocaţi.

Colegiul Medicilor din Gorj i-a găsit vinovaţi, marţi seară, pe ginecologii Damian Diţescu, Dan Radu Popescu, Cătălin Tănasie şi Maria Roibu, dar a decis că pedeapsa nu poate fi mai dură, lăsându-i în continuare să preactice meseria. Procurorii, însă, au început urmărirea penală împotriva medicilor pentru neglijenţă în serviciu şi aşteaptă acum expertiza medico-legală.

„Corb la corb nu-şi scoate ochii”, spune un proverb românesc, perfect valabil şi în cazul medicilor care, pentru că nu au intervenit la timp, au omorât trei bebeluşi. Trei copii nevinovaţi, absolut sănătoşi, dar care n-au putut respira şi s-au sufocat în pântecele mamelor întrucât medicii care erau de gardă şi-au amintit că femeile respective nu trecuseră pe la cabinetele lor particulare, ci la alţi colegi de-ai lor. Şi, pentru fapta lor, colegii din Colegiul Medicilor Gorj au decis să-i sancţioneze totuşi cu ... avertisment. Decesele au fost înregistrate în ultimele patru luni.

Pentru moartea bebeluşilor doar un avertisment

Cele trei mămici care au reclamat medicii la Colegiu au trecut pentru a doua oară printr-un moment de disperare. Prima dată când şi-au pierdut bebluşii, absolut perfect sănătoşi, iar a doua oară, acum când au aflat că viaţa copilaşilor lor se rezumă la un avertisment.

Aşadar, Colegiul Medicilor din Gorj consideră că ginecologii Damian Diţescu, Dan Radu Popescu, Cătălin Tănase şi Maria Roibu, de la Spitalele Târgu-Cărbuneşti şi Novaci, care nu au intervenit pentru a ajuta acele mămici să nască, prin cezariană, se fac într-adevăr vinovaţi de moartea bebeluşilor, dar că nu pot primi o sancţiune mai mare decât avertismentul

Anchetaţi şi de parchet

Medicii se aflau de gardă când femeile trebuiau să nască, au insistat pentru o naştere normală, deşi complicaţiile apărute impuneau efectuarea de cezariană. Au refuzat să facă acest lucru, iar necropsiile ulterioale ale bebeluşilor au arătat că micuţii erau perfect sănătoşi, iar cauza morţii a fost sufocarea.

Femeile care şi-au pierdut copiii vor continua să-şi caute dreptatea, declarând că vor contesta verdictul la Colegiul Medicilor din România. În paralel, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, toţi cei patru medici sunt anchetaţi pentru neglijenţă în serviciu, precizează Jurnalul Naţional.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close