Antena 3 CNN Actualitate Incredibil! Poliţia română cumpără autoturisme Logan de cinci ori mai scumpe

Incredibil! Poliţia română cumpără autoturisme Logan de cinci ori mai scumpe

Incredibil! Poliţia română cumpără autoturisme Logan de cinci ori mai scumpe
14 Oct 2008   •   19:00

Potrivit declaraţiilor făcute de preşedintele Traian Băsescu, marţi, în urma suspendării şedinţei CSAT, ministerul de Interne intenţionează să să achiziţioneze 392 de autotursime Logan, la preţul de 60.000 de euro( 12.000 preţ de achiziţie şi 45.000 echipamente adiţionale). De asemenea, Poliţia Rutieră a contractat pentru autoturismele BMW echipamente în valoare de 60.000 de euro.
MIRA a semnat contracte pentru 2136 de automobile de diverse tipuri. Potrivit ministrului de Interne, Cristian David, achiziţia de autospeciale pentru poliţie se desfăşoară într-un sistem descentralizat, neimplicând responsabilitatea directa a ministerului. David susţine că a atras atenţia asupra modului în care se va desfăşura achiziţia, avertizând conducerea Poliţiei Române cu privire la costurile maşinilor contractate. Mai mult, ministrul a dispus un control pentru averifica necesitatea achiziţionării autoturismelor menţionate în documentele prezentate la CSAT.
Contractul reclamat de preşedinte a fost obţinut în urma unei licitaţii deschise la care au participat 48 de firme dar au căştigat doar două. Marele căştigător este compania Ager Leasing care a obţinut un contract de 112 milioane de euro. Ministrul de interne a trimis imediat corpul de control să inspecteze situaţia.
Ager Leasing a câştigat în ultimii doi ani mai toate licitaţiile cu autovehicule ale poliţiei şi jandarmeriei. Patronul firmei este Bogdan Savin, cunoscut opiniei publice după un scandal de rambursări ilegale de TVA. Potrivit acestuia, cei aproape 60.000 de euro pe care Poliţia îi plăteşte pentru o maşină Logan reprezintă de fapt preţul unei gestiuni complete.
Mai mult, un logan VAN al cărui preţ este puţin peste 11.000 de euro vine cu dotări de 56.000 de euro. Pentru un BMW care costă 35.000 de euro poliţia mai plăteşte dotări speciale de aproape 61.000 de euro. Recordul absolut îl deţine un Mercedes Sprinter la care numai dotările depăşesc jumătate de milion de euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CSAT Dacia Logan Ministerul de Interne
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close