Incredibil. Un bătrân de 80 de ani, care a murit într-un accident rutier, a fost transportat la morgă cu o maşină de tractare

de G.S.    |    23 Sep 2012   •   19:25
Incredibil. Un bătrân de 80 de ani, care a murit într-un accident rutier, a fost transportat la morgă cu o maşină de tractare

Un bătrân de 80 de ani, care a murit în urma unui accident rutier, a fost transportat la morgă cu o maşină de tractare deoarece maşina Serviciului Medico Legal Călăraşi nu a putut fi utilizată, şoferul acesteia fiind în concediu, conform Mediafax
   
Potrivit membrilor familiei defunctului, acesta a fost accidentat mortal de o maşină în timp ce se deplasa pe lângă bicicletă în comuna Rosetti, pe carosabilul şoselei, iar trupul neînsufleţit a fost transportat la morgă, după patru ore de aşteptare, cu o maşină de tractare, alături de bicicleta sa şi de autoturismul care l-a lovit.
   
"În faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi s-a mai aşteptat încă 30 de minute, în ploaie, până ce personalul Serviciului Medico Legal a dispus, în cele din urmă, să deschidă uşa. După jumătate de oră, cadavrul a fost băgat la morgă. Dar de adus la morgă, l-au adus cu maşină de tractat, nu cu autovehiculul morgii, aşa cum era normal", a declarat o rudă a victimei.
   
Din primele date a reieşit că reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală Călăraşi nu au ajuns la locul accidentului să preia victima deoarece şoferul autovehiculului este în concediu, iar maşina instituţiei a fost identificată după producerea accidentului pe strada Borcea, în faţa blocului unde locuieşte şoferul acesteia.
   
Reprezentanţii IPJ Călăraşi spun că maşina de tractare era singura soluţie în acel moment, în condiţiile în care autovehiculul SML lipsea.
   
"S-au făcut demersuri la SML pentru a trimite maşina, dar aceasta nu era disponibilă, ni s-a explicat că şoferul este în concediu. În condiţiile acestea, se apelează la rude, la cunoştinţe ale victimei sau la altă posibilitate. Începuse să plouă şi era noapte şi s-a recurs la maşina de tractare, singura posibilitate în acel moment pentru că trupul neînsufleţit să ajungă la morgă. Cât priveşte condiţiile în care a avut loc accidentul, pot să vă spun că bărbatul de 80 de ani se deplasa pe lângă bicicletă, iar la un moment dat l-a lovit un Fiat, condus de un tânăr de 24 de ani, din municipiul Călăraşi.Şoferul nu era băut, iar în cauză s-a întocmit dosar pentru ucidere din culpă", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi.
   
Conducerea Serviciului Medico-Legal Călăraşi a refuzat să prezinte un punct de vedere în acest caz.

x close