Antena 3 CNN Actualitate Incredibila poveste a Crinei Pintea. Cine i-a schimbat destinul celei mai bune handbaliste din România

Incredibila poveste a Crinei Pintea. Cine i-a schimbat destinul celei mai bune handbaliste din România

Handbalista Crina Pintea are o poveste impresionantă, demnă de un scenariu de film. Crina a povestit, miercuri, în exclusivitate, la Sinteza zilei cum a ales drumul sportului în viață, cine i-a fost mentor, care este relația cu părinții ei și multe alte detalii mai puțin cunoscute din viața ei.

Incredibila poveste a Crinei Pintea. Cine i-a schimbat destinul celei mai bune handbaliste din România
de Gabriel Dano    |    16 Iul 2020   •   00:10

"Când m-am apucat de handbal aveam 1,85 și am mai crescut dupa 16 ani încă 7 centimetri. Îmi doream foarte mult să fac sport. Dar nu a fost dintotdeauna așa. Eu eram cea mai înaltă încă de la grădiniță, era o diferență de înălțime destul de mare între mine și colegii mei.

În clasa a V-a a venit la noi în școală un profesor de matematică, a făcut și el volei și îmi tot spunea că i-a plăcea ca într-o zi să fac sport. Dar, mulți ani nu am avut televizor, nu știam foarte multe lucruri, dar asta pentru că părinții mei s-au mutat, au construit o casă de la zero și nu au putut să le poată avea pe toate din prima", a povestit Crina.

Campioana a mărturisit că a avut o copilărie grea pentru că muncea foarte mult. Părinții doreau să aibă de toate și considerau că și copiii trebuie să muncească pentru asta.

Handbalista Crina Pintea a avut o copilărie grea

"Ne sacrificau oarecum și pe noi, pentru că noi nu eram niște copii, întotdeauna aveam atribuțiuni în curte. Eu, de exemplu, de mică, de la 3 ani m-a luat ca și strungar. După aia am mers la stână. Mi-au povestit că mă amăgeau cu bomboane, adormeam de multe ori în strungă, dar în principiu îi ajutam.

După aia am crescut și îmi doream foarte mult să îi ajut pentru că vedeam cât de mult munceau și ne implicau și noi și uite așa am ajuns să facem toate muncile casei", a adăugat handbalista.

Până la 16 ani aceasta a fost viața Crinei și nu își imagina că va avea un cu totul alt drum. Destinul o aștepta după colț și aranja lucrurile pas cu pas pentru Crina cu ajutorul profesorului său de matematică.

"El mi-a spus să iau drumul sportului în clasa a V-a, dar eu m-am apucat de asta 5 ani mai târziu. Timp de cinci de ani mi-a tot spus și tot el a venit după ce am terminat clasa a VIII-a. Eu am schimbat școala și ne întâlneam destul de rar, dar de fiecare dată îmi spunea 'Crina, tu totuși ar trebui să....'', și-a amintit Crina.

Interviul pe larg, în materialul video:

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Crina Pintea Mihai Gâdea
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close