Antena 3 CNN Actualitate Inculpaţii din dosarul lui Uioreanu privind furnizarea de informaţii îşi recunosc faptele

Inculpaţii din dosarul lui Uioreanu privind furnizarea de informaţii îşi recunosc faptele

Inculpaţii din dosarul lui Uioreanu privind furnizarea de informaţii îşi recunosc faptele
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Iun 2014   •   10:51

Inculpaţii din dosarul lui Horea Uioreanu au recunoscut că i-au divulgat acestuia informaţii secrete referitoare la stadiul anchetelor în care era implicat.

Fostul ofiţer SRI, Elena Albu, mama acesteia şi subprefectul judeţului Cluj au recunoscut acuzaţiile procurorilor anticorupţie. Mai mult, nu au contestat niciuna din probele depuse la dosar împotriva lor. 
 
De cealaltă parte, Horea Uioreanu respinge toate acuzaţiile aduse de DNA. Potrivit anchetatorilor, Elena Albu i-ar fi spus lui Uioreanu că este filat. În schimbul informaţiilor, Uioreanu ar fi trebuit să o ajute să se transfere de la SRI la SIE. 
 
Informaţiile ajungeau la Uioreanu prin intermediul mamei ofiţerului SRI sau al a subprefectului judeţului Cluj.

Preşedintele suspendat al CJ Cluj Horea Uioreanu şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, reţinuţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, au fost arestaţi preventiv, în 29 mai, de magistraţii Curţii de Apel Cluj.
Potrivit DNA, Uioreanu este urmărit penal pentru cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care două în formă continuată (zece acte materiale, respectiv şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator (două acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.
 
Horea Uioreanu, aflat la primul mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, este membru al PNL din 1990, iar pentru o perioadă a condus filiala municipală Cluj-Napoca a PNL, apoi a fost vicepreşedinte al organizaţei judeţene.
 
Pe 14 septembrie 2013, Horea Uioreanu a candidat la funcţia de preşedinte al PNL Cluj, dar alegerile au fost anulate, în 20 septembrie, de conducerea centrală a PNL, nemulţumită de modul în care acestea au fost organizate, iar Horea Uioreanu a fost numit preşedinte interimar al filialei.
 

×
Subiecte în articol: Horea Uioreanu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close