Antena 3 CNN Actualitate Încurcătură majoră la bugetul pe 2024. România, fără bani electorali! Unde au dispărut fondurile pentru alegerile de anul viitor

Încurcătură majoră la bugetul pe 2024. România, fără bani electorali! Unde au dispărut fondurile pentru alegerile de anul viitor

Încurcătură în comisiile de buget! A fost aprobat un amendament care ar putea să pună în pericol alegerile din 2024.

de Cătălina Mănoiu    |    19 Dec 2023   •   14:24

Un amendament depus de Alexandru Nazere a făcut ca statul să rămână fără banii de alegeri anul viitor. Mai exact, acel un miliard de lei pe care Guvernul i-a alocat pentru alegerile din 2024 a fost redistribuit. 

Banii sunt tot la Ministerul Afacerilor Interne, însă la alte capitole de cheltuieli. De exemplu, 300 de milioane de lei au mers către strategia antidrog, iar alte 700 de milioane de lei au mers către securizarea frontierelor, mai exact pentru foaia de parcurs pentru aderarea la spaţiul Schengen.

În comisia de buget au fost discuţii infomale destul de aprinse, asta pentru că reprezentantul Ministerului Finanţelor, Daniela Pescaru, secretar de stat i-a transmis lui Alexandru Nazare, deputat PNL, că anul viitor statul nu mai are bani pentru organizarea celor patru rânduri de alegeri.

S-a găsit, totuşi, o soluţie, după ce s-au mobilizat şi cei de la PNL şi cei de la PSD şi s-a stabilit ca de fapt banii pentru alegerile de anul viitor să vină din fondul de rezervă, pus la dispoziţia Guvernului.

Din acest fond de rezervă, legea spune că se plătesc doar urgenţe, situaţii neprevăzute, însă am văzut că el a fost folosit discreţionar în ultimul timp 

Rămâne ca preşedintele comisiei de buget din amera Deputaţilor să-şi asume un amendament prin care să corecteze această situaţie.

×
Subiecte în articol: alegeri 2024 amendament buget 2024
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close