Antena 3 CNN Actualitate Inedit 2.000.000 de morți. Soția ”trădătorului” de la Stalingrad era româncă!

2.000.000 de morți. Soția ”trădătorului” de la Stalingrad era româncă!

2.000.000 de morți. Soția ”trădătorului” de la Stalingrad era româncă!
21 Noi 2019   •   16:33

Friedrich Wilhelm Ernst Paulus a fost generalul - ”uns” feldmareșal în ultimele zile ale luptelor - care a condus trupele germane și române în marea Bătălie de la Stalingrad, unde au pierit 2.000.000 de oameni. A fost căsătorit cu Elena Rosetti, o doamnă de viță nobilă, care va refuza să-l trădeze. Va fi trimisă în lagăr și va muri înainte de a-și mai vedea, vreodată, soțul

Elena - Constance Rosetti - Solescu se născuse pe finalul lui decembrie 1889, anul morții lui Mihai Eminescu. Alintată ”Coco”, făcea parte dintr-o familie cunoscută în Moldova încă de la 1650, când înaintașii ei sosiseră pe aceste meleaguri de la Constantinopole. Era stră-nepoată de mătușă al altei doamnei Elena Rosetti - Solescu (Elena Cuza), venită pe lume în 1825, ca fiica cea mare a postelnicului Iordache Rosetti și a Catincăi, viitoarea soție a lui Alexandru Ioan Cuza, cu care se va căsători la 30 aprilie 1844.

Friedrich Wilhelm Ernst Paulus venise pe lume pe 23 septembrie 1890, în Germania de azi. După terminarea liceului, în 1909, a făcut cerere de înrolare în marina imperială, dar a fost respins, deoarece nu aparținea nobilimii. A început cursurile Facultății de Drept din Marburg, însă s-a oprit, alăturându-se armatei. A fost detașat, cu gradul de sublocotenent, la Regimentul 3 Infanterie, care făcea parte din Divizia 28, cu garnizoana în orașul Rastatt. În același loc se aflau cantonați și frații Efrem și Constantin Rosetti - Solescu, cadeți. Aceștia aveau să-i facă, ulterior, cunoștință cu a lor soră, Elena - Constance.

Continuarea, pe A1 Premium.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close