Antena 3 CNN Actualitate Inedit 43 de suflete incinerate la Timișoara pentru 2.000 de lei de căciulă. ”Un pas greșit și sunteți lângă ce morți!”

43 de suflete incinerate la Timișoara pentru 2.000 de lei de căciulă. ”Un pas greșit și sunteți lângă ce morți!”

Pe 18 decembrie 1989, noaptea, după ora 1.30, o dubă autofrigorifică trage în curtea Spitalului Județean Timișoara. În față e o ”Dacie” albă, din care coboară trei persoane.

43 de suflete incinerate la Timișoara pentru 2.000 de lei de căciulă. ”Un pas greșit și sunteți lângă ce morți!”
19 Dec 2019   •   16:33

Toată ziua s-au făcut pregătiri, pentru macabra operațiune: medici, milițieni, securiști, generali... Morga este deschisă. Preț de trei ore, 43 de cadavre sunt ridicate de acolo. Victimele Revoluției de la Timișoara. Da, sună sinistru, dar morții nu sunt aleși după un anumit criteriu.

Șoferul nu știe nimic. ”Niște colete cu ajutoare sosite din străinătate, care urmează să fie distruse la Vama Antrepozite”, sună ordinul. Marți, 19 decembrie, la ora 17.00, la Crematoriul Uman ”Cenușa” din București ajunge izoterma. Milițenii de la Secția 14 mișună prin zonă. Se inventează o catasfrofă, pentru a se justifica numărul mare de cadavre. Colonelul Baciu se dă drept medic. În cursul nopții se efectuează incinerarea cadavrelor, fără nicio formalitate.

Continuarea, pe A1 Premium.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close